• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre iznine tabi olup çevre izni olmadan çalışan firma

• Konuyu başlatan Anonim (3cde)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (3cde)

Merhaba,
Danışmanlığa yeni başlıyorum, dolayısıyla bilgilerim teyide çok açık.

Yeni atanacak firmam 2023 öncesi ÇİLY'e göre çevre izninden muafken, 2023 mart ayı yönetmelik ekinde yapılan değişiklikle birlikte EK-2 listesinde yer almaktadır. Firma kapsamdışı olarak çevre danışmanlık hizmeti almış ancak 2022 itibariyle çevre danışmanlık hizmeti almayı bırakmış, başlangıçta(firma 2014'te kurulmuş) olduğu gibi yine izinden muaf olduğunu düşünerek herhangi bir işlemde bulunulmamış. Şimdi nasıl bir yöntem izlenmeli? Cezai durum vs hakkında yardımcı olur musunuz?

Selamlarımla

Anonim (3cde)Selamlar,
Bende sektörde yeniyim, İl Müdürlüğü tarafından ziyaret veya denetim olması durumunda 464 bin TL cezai yaptırımı var ve tespiti kolay bir mesele. Acil aksiyon alınmasını öneririm; güncel durumda tekrardan danışmanlık hizmeti veriyorsanız size de puan cezası geliyor.
İyi çalışmalar diliyorum..

Gökberk KARAMerhaba, benzer şekilde olanı; yalnızca ÇİLY kapsamından dolayı değil, 2 uygun olmayan durumun da eklenmesiyle birlikte oluşan bir tutanak var.
Geri kalanı benim şahsi yorumlarım, söylediğim gibi bende yeniyim, yanlışım varsa düzeltin lütfen, teşekkürler..
Bu arada ben olsam; olumsuz bir durumla karşılaşmadan aşağıdaki arkadaşların ürettiği çözümleri bir an önce hayata geçirirdim.

Merhaba,
Firma 2022 de hizmet almayı bıraktıktan sonra 2023 te yapılan revizyon ile GFB ye başvurması ve çevre izni alması gerekiyordu. Bu sürede hizmet almadığı için mevzuatı takip edememiş ve cezai durumla karşı karşıya kalmış. Sizin yeni hizmet vermeye başladığınızı anlıyorum ki bu durumda sizin/danışmanlık firmasının herhangi bir cezai yaptırıma uğrayacağınızı sanmıyorum. Yerinizde olsam il md. ne gidip yüz yüze durumu anlatırım. Ayrıca Firmanın hemen GFB başvuru sürecini başlatırım. Belki cezasız atlatılabilir. Kolaylıklar dilerim.

benim henüz atamam başlamadı, bu durumda gfb başvurusu sonrası başlatmak benim için daha yerinde olacak, doğru mu anlıyorum.
Pekala nasıl bir yönlendirme yapılmalı? İl Çevre ile henüz hizmete başlamadığım için onların görüşmesi daha uygun olmayacak mıdır?

bir an önce izin/lisans sürecine başlarasanız bir sorun olacağını düşünmüyorum. önceden il müdürlüğü yetkilileri ile de görüşülmesi iyi olur.

Çevre İzin sürecini İl Müdürlüğü uygunluk yazısına başvurarak tesisteki fiziksel şartları sağladıktan sonra yapınız ve başlatınız. Sorun olmayacaktır.