• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni muaf

taha yasin karataş

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
özel
Merhabalar bir tane firmam var çevre izni muaf başvurusu yapıcaz bu başvurudan sonra ölçüm yaptırmamıza gerek varmı acaba? izinden muaf başvurusu yaparken gürültü hava konularındanda muaf mı oluyoruzz

Merhaba Taha Bey,

Sizi ilgilendiren yönetmelik, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'dir. Bu yönetmelik aşağıdaki linktedir:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Sizin bakmanız gereken, ekler kısmında yer alan dosya olmakla beraber; faaliyetiniz burada yer almıyorsa Çevre İzni Kapsam Dışı olarak değerlendirilirsiniz. İlgili yönetmeliğin 17. Maddesi şöyle der:

Gürültü konusu biraz farklı. Tek tek anlatamayacağım maalesef, fazlasıyla uzun. Aşağıdaki yönetmelikten yararlanarak Gürültü konulu izinden muaf olup olmadığınızı anlayabilirsiniz:

aslında sorunun içinde cevabınızı kendiniz verdiniz. Eğer tesis gürültü ve hava emisyonundan muaf ise çevre izni başvurusunda bunlar yazar. Tabi havaya herhangi bir emisyon salınımı yok ise hava emisyonundan muaftır. Gürültüde ise şehir merkezine 500 metra mesafeden uzak ise gürültüden uzak olur. Ayrıca alıcı ortama herhangi bir atıksu salınımı yok ise atıksu deşarjından muaftır. Çevre izin ve lisans yönetmeliğini özümseyerek okumanızı tavsiye ederim.

Merhabalar, ben de bir soru sormak istiyorum. Bizim de Çevre izni kapsam dışı yazısı almış bir tesisimiz var. Hava emisyon ölçümü veya gürültü ölçümü düzenli olarak yaptırma zorunluluğumuz yok ancak kapsam dışı olsa da sınır değerleri sağlamak zorunda olduğumuz için düzenli ölçüm yapmamız gerekir mi? Kapsam dışı bilgilendirme yazısında yer alan aşağıdaki kısım kafamı karıştırdı.

ScreenHunter_01 Jan. 04 14.10.jpg

Bağlı olduğumuz Organize Sanayi Bölgesi Hava emisyon ölçüm raporlarımızı istiyor, kapsam dışı belgemizi göndersem yeterli olur mu?

1546600939165.png

Beril Merhaba ,

19. maddeden benim anladığım kadarıyla kapsam dışı firmalar yetkili merci istemesi durumunda emisyon ölçüm raporu hazırlatmak zorundadır.
Ancak senin firmanın bağlı bulunduğu yönetime kapsam dışı belgesini ilet. Dolayısıyla emisyon ölçümünden muaf olduğunu o şekilde belirtebilirsin.
Tesisinde faaliyette bir değişiklik yoksa veya kullanılan kimyasallar veya hammaddede değişiklik yoksa emisyonunda bir değişiklik olacağını düşünmüyorum.Ancak Belli aralıklarla ölçtürmen tabiki de olumsuz bir durumla karşılaşamak için doğru olur diye düşünüyorum

@Fatih Koçak

Faaliyette, kullanılan hammaddelerde ve kapasitede herhangi bir değişiklik olmamıştır, bu sebeple tekrar değerlendirmedik ve bir ölçüm yaptırmadık. Kapsam dışı yazımızı iletiyorum bu durumda. Teşekkür ederim Fatih Bey.

Rica ediyorum. Benim fikrimce kapsam dışı yazınızı iletmeniz yeterli olacaktır.
Bakanlık onaylı bir belge olduğundan dolayı kabul görür diye düşünüyorum.

Çevre izin lisans yönetmeliği 17. maddesi 3. bendinde (3) EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almayan işletmeler ile kuruldukları yerde bir yıldan az faaliyet gösterecek işletmeler ilgili mevzuatta belirlenen esas, hüküm ve sınır değerlere uymak zorundadır. SKHKKY'nin standartlarına uyup uymadığını anlamak için 1 kereye mahsus ölçüm yaptırmanızı tavsiye ederim.

@Beril Çataltepe
Kapsam dışı yazısı yeterli olur. Ama şuna dikkat edin kapsam dışı olmanız sizin hükümlere uymayacağınız anlamına gelmez. Sahayı dolaşırken herhangi bir emisyon kaçağı olup olmadığına dikkat edin.