• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni başvuru takip

E. BAL

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese kolay gelsin. Sizlere danışmak istediğim bir mevzu var.
Çalıştığım firma danışmanlık hizmeti alıyor ve ben de çevre görevlisi olarak sistem üzerinden bir iki gün önce kayıt oldum. Firmanın çevre izin başvurusu benim görevli olarak sistemde atanmamdan önce yapıldı. Başvuruyu ben yapmadığım için süreci görüntüleme, takibini yapma şansım yok sanırım. Ben sistemden firmayı seçtiğimde firma üzerine başvuru yok diyor. Acaba bir şeyleri yanlış yapmış olabilir miyim?
Sonuçta yetkili beni onayladıktan sonra bilgileri görmem daha mantıklı değil mi?o_O:)

dostum öyle sanıyorum ki atamayı yaparken tesis bilgilerini kontrol etmeden mükerrer oluşturulan kaydı seçerek yapmışsın, yani demek istiyorum ki tesis olarak seçtiğin kayıt çevre izni başvurusunun yapıldığı kayıt değil, aslında orjinal kayıt değil diyecektim de danışman arkadaşımızın da mükerrer kayıttan başvuru yapıp yapmadığını bilemeyiz. Daha detaylı anlatayım mı :)

bir firma için Çevre Bilgi Sistemi kaydı oluşturulur sonra tesisler eklenir, bu işlem yapılırken yalnızca firmanın vergi no kullanılır bu nedenle isteyen herkes vergi no bildiği bir firmaya kayıt oluşturabilir, ilk oluşturulan firma kaydı orjinal ÇBS kaydıdır güncellemeler ancak bu orjinal kayıttan yapılır ise izin lisans sisteminde görülebilir, öyle sanıyorum ki firmanızın 2 ya da 3 mükerrer kaydı var idi, A kaydı üzerinden danışman çevre izni başvurusunu yapmış ve sen de B kaydı üzerinden kendini atamışsın bu nedenle A kaydı üzerinden yapılan başvuruları göremiyorsun, yapman gereken danışmandan A kaydının kullanıcı ve şifresini istemek atama işlemini buradan yapmak, tabi bu durumda danışman firma ile protokolü iptal etmek zorundasın sistem üzerinden, haliyle danışmanınızda artık danışmanınız olmaz yine sistem üzerinde.

arkadaşlar merhaba,

çevre izni başvurusu aşamasında sistem üzerinde valilik tespit raporunun yüklenmesi gerektiğine dair bir sekme göremedim. çevre izni başvurusu esansında istenmese keşke:)

ozaman emisyon raporu ile beraber taratıp tek sefeerde yükleyeceğiz. teşekkürler.

peki başvuru formunda ürünün pazarlanması ve güzergah diyor. buralara ne yazılmalı madencilik sektörü için ürün ocaktan üretilip kamyonlar ile gönderiliyor (taş ocağı) . bu kısma ne yazmalıyım güzergah ve pay kısmına?

ulaşım biçimi: Karayolu / Pay: %100 / Güzergah: Hangi ile gidiyorsa sadece ilin ismi

farketmez boyutu 10mb geçmiyor ise tek seferde de yapabilirsin, geçiyor ise zaten bir pdf düzenleme programı ile parçalara bölerek yükleyeceksin, sen yükledikçe alta yeni bir satır eklenecek, yanlış eklersen aşağıdan da silmeyi unutma, valilik tespiti yüklediğinde de haliyle emisyon raporu yazacak ona takılma, sadece valilik tespiti yüklediğinden emin ol çünkü çok parçalı emisyon raporlarını yüklerken çoğunlukla çevre görevlileri unutuveriyor :)

aylık üretim miktarlarını girerken elinde aylık veriler yok ise kapasite raporundaki miktarları 12'ye bölerek hepsini eşit girebilirsin.

üretim miktarını kapasite raporundaki miktarı baz alarak yazacağım, aylık olarak 12 ye böleceğim ve bunu sadece bir yıl için yapmayı planlıyorum bir eksiklik olmaz umarım. 2016 yılını yazmayı planlıyorum 2017 henüz tamamlanmadığından dolayı.

ünvan ve tesis adresi

ünvan yazsan da yeterli olur yada vergi numarası yeterli olur

bursa eski şehir istanbul hangi tesis seninki.