• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin ve lisansı görüşlerinizi bekliyorum :)

A

Anonim (60a7)

Arkadaşlar merhaba,
Ambalaj geri dönüşün tesisinde çalışıyorum. Hava emisyonu ve ambalaj atığı geri kazanım konulu Çevre izin ve lisanslı var. Fakat tesis geri dönüşüm artık yapmak istemiyor. Piyasadan hazır granül alıp ürününü üretmeye devam edecek. Bu durumda lisansı iptal olacak fakat emisyon konulu çevre izni devam edecek mi?

Merhaba,
e-izin uygulamasında Konu Ekleme/Çıkarma bölümünden Geri Kazanım lisansını çıkarmak için başvuru yapabilirsiniz. Öncesinde kapasite raporunu güncellemeniz de gerekecektir. Bir de yönetmeliğin ekinde formatı yer alan Atık İşleme Tesisi Kapatma Planını İl Müdürlüğüne sunmanız gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta atık işleme faaliyetine son vermiş olacaksınız.

Tolgay Doğan4.17 Plastik hammaddeler kullanarak plastik ürünler üreten tesisler1
8.2.1 Tehlikesiz atık geri kazanım tesisi (plastik, cam, ahşap, kompozit ve tekstil atıkların geri kazanıldığı tesisler)1

Şu anda izin lisans yönetmeliği ek-2 listesinde bu maddelere tabiyiz. 8.2.1 çıkarılacak 4.17 kalacak. yani izin kapsamında bu maddeden devam edeceğiz. Yani lisansımız olmayacak sadece çevre izin belgemiz olacak değil mi?

Önceki cevapları görüntüle…
Anonim (60a7)Evet, emisyon konulu çevre izninize devam edilecek. Bu koşulda lisansınız iptal olacak. Bacalarda azaltma gerçekleştirildikten sonra mevcut baca sayısını İl Müdürlüğü'nüze bildirim yapmayı ve mevcut bacalarda bir proses/yakıt değişikliği olması durumunda emisyon ölçümlerinizi yenilemeyi unutmayın.