• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzin Lisansı

busrakaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Aralık 2016
Firma
öğrenci
Naylon alıp granüle dönüştüren bir firma nelerden sorumludur. Çevre izin lisansı almalımıdır?Çevre mühendisi olmadığı için kapanan firmalar var. Bu durumda çevre mühendisi ne yapmalıdır.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
busrakaya
Merhaba,

Naylon ya da "Plastik" atık alımı yapıp bunu bir ürüne dönüştürdüğünüz için lisans almanız gerekiyor. Eğer aldığınız plastikler ambalaj ise "Ambalaj Atığı Geri Kazanımı Lisansı" almanız, aksi durumda "Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı Lisansı" almanız şart. Çevre mühendisi olmadığı için firma kapanma durumu olamaz. "Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Faaliyeti" yapılıyorsa ve bu lisans alındıysa tam zamanlı çevre görevlisi çalışması şart (Bkz:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Madde 29 Fıkra 3).

Çevre mühendisi/görevlisi firmaların lisanslarını almak ve alınan lisans belge türüne göre doğru şekilde işletilmesini sağlamak durumundadır. Yukarıdaki lisans başvurularının ilk aşaması Uygunluk Yazısı Başvurusudur. O yazı onaylandıktan sonra Geçici Faaliyet Belgesi alınır ve GFB alındığı tarihten itibaren tesise atık kabulü yapılabilir. GFB alındıktan sonra da en geç 180 gün içerisinde Çevre İzin/Lisans Başvurusu başlatılır.

Konuyu genel hatlarıyla böyle özetleyebilirim sanırım.
 
Üst