• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin lisans yönetmeliğinde "atık tüketim kapasitesi"

A

Anonim (e66c)

Yönetmelikte yazan "4) İşletmenin toplam üretim ve/veya atık tüketim kapasitesinin en az 1/3 oranında artması veya artış miktarının EK-1’de bulunan liste kapsamında yer alması," cümlesinde atık tüketim kapasitesi derken neyden bahsediliyor?
Atık üretimi değil mi?

Toplam üretim kapasitesi, sanayi tesisleri olarak üretim yapanlar için, atık tüketim kapasitesi ise geri kazanım/dönüşüm yapan tesisler için düşünülmesi gerekir.
Bir geri dönüşüm tesisi (kağıt, metal, kauçuk vb) olduğunuzu düşünün 111 birim atıktan %90 verimle 100 birim ürün üretiyorsunuz. Gelen atık kaliteniz ya da tesisinizin verimi düştü bu sefer 150 birim atıktan 100 birim üretmeye başladınız. Üretiminiz aynı artmadı ancak 150-111=39 birim atık tüketimizde artış oldu. Yüzde olarak hesaplayınca 1/3 oranında atık tüketiminiz arttı. İşte böyle bir durum söz konusu olursa da yenilemelisin diyor.