• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin lisans yenileme

Burcu Noyan Yusufoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
özel
merhabalar bir tesisin çevre izin lisansı 8 mayıs 2025'te bitecektir.180 gün öncesi 9 kasım olarak baz aldım ben 9 kasıma kadar mı başvuru yapacağım sistemde 166 gün olarak çıkıyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor

Burcu Noyan
İzin lisans belgenizin bitim tarihinden 180 gün öncesinde, izin yenileme için, sizin izin ve lisans konunuza göre gerekli tüm belgeler (emisyon ölçüm raporu, valilik tespit raporu, atıksu analiz raporu, teknik uygunluk raporu vb) ile birlikte yenileme başlatmanız gerekir, daha önce de yapabilrisiniz ancak 180 günü geçerse başvuru yapamazsınız.
Başvuru için öncelikle size il müdürlüğü uygunluk yazısı gerekli olacağından, bunun için de 2 ay önce başlatmanız gerekmektedir. Bu nedenle 8 ay önceden mutlaka il müd. uygunluk yazısı müracaatı yapın. İl müd. uygunluk yazısı 1 yıl geçerli olduğu için daha erken de il müd. uygunluk yazınızı alıp sonra rahat rahat diğer evrakları hazırlayıp yine 180 gün kala başvuru başlatabilirsiniz.

Burcu Noyan9 ay öncesinden İl Müdürlüğü uygunluk başvurusu yapın. Eğer uygunluk yazınızı alırsanız her şey yolunda 180 gün kala izin başvurunuzu yapmanız gerek oldu ki uygunluk başvurunuzdan sonra tesis ziyaretinde bir sorun çıkarsa bu tolerans olarak uyguladığınız 3 ay o eksikliği gidermek için kullanabilirsiniz

Özgün Yağız ÖZGÖRENyani şimdi 08.05.2025 tarihinde bitecek olan süreyi 8 ay öncesi olarak 08.09.2024 olarak aldım kafamın takıldığı soru şu ben 8 eylüle kadar mı başvuru yapmalıyım yoksa 8 eylülde mi başvuru yapmaya başlamalıyım çünkü sistemde 180 günün altına düşüyor bır sıkıntı oluyor mu anlayamadım kusuruma bakmayın lütfen

Önceki cevapları görüntüle…
Burcu NoyanBaşvuru zaten tek bir yerden yapılıyor. Siz 8 ay öncesinden başvuruyu başlatmak istediğinizde sistem sizi zaten Uygunluk Başvurusu'na yönlendirecek. 6 ay kala uygunluğunuzun ve diğer başvuru evraklarınızın hazır olması gerekiyor. Uygunluk Yazısını olur da 2 ay içinde alamazsanız ve süreyi kaçırırsınız diye erken başvuru yapmanızı öneriyoruz. Ana kriter 180 gün kala tüm başvuru evraklarının hazır olması, burada da sisteme yazan süreyi dikkate alabilirsiniz. Umarım açıklayıcı olmuştur :)