• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzin Lisans Yenileme

hande aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
yok
merhaba arkadaşlar ,

Tesisimde çevre izin yenileme sürecindeyim .180 gün öncesinden il müdürlüğü uygunluk belgemi aldım .Emisyon ölçümü yapıldı 1 tane bacada değer yüksek çıktığı için il müdürlüğü ile görüştüm tekrar ölçüm yaptırmanız gerekiyor dediler. şuan 20 gün kaldı bu 180 günün bitmesine vtr(valilik tespit raporu) başvuru yapacağım eksiklik bildirecekler. Bu 20 günde ölçüm yetişmeyecek .o zaman gfb sürecinde mi başlayacağım tekrardan .Yoksa uygunluk belgem 1 yıl geçerliliği devam etmiş oluyor mu ?yardımlarınız için teşekkür ederim .

Merhaba Hati Hanım,

Uygunluk yazınızı aldıysanız, başvurunuzu "Çevre İzni Yenileme" olarak başlatıp; eksik de olsa dosyaları yükleyebilirsiniz. Örneğin; elinizde olmayan belgeler için boş bir PDF yüklerseniz, İl Müdürlüğü/Bakanlık eksiklik gönderirler. Bu arada da ölçümlerinizi yaptırma fırsatınız olur. Ölçümleriniz gerçekleştirildikten sonra "Eksiklik" verilmiş dosya kısmına, ölçüm raporunu yükleyerek tekrar değerlendirme aşamasına gönderebilirsiniz.

Bu aşamaları yaparsanız; GFB sürecine düşmeden ilerlersiniz. Ancak eksiklik süreci sonuna kadar tamamlayamazsanız, o zaman başvurunuz iptal olur ve GFB aşamasına düşmek zorunda kalırsınız. Uygunluk konusunda da net bir yönetmelik ibaresi olmasa da, İl Müdürlüğü alınan belgeyi 1 yıl boyunca kullanabileceğimi iletmişti.

cem bey öncelikle teşekkür ederim .
o zaman valilik tespit raporu ve ölçüm özeti olan yeri boş bırakıp başvuru yapın demek istiyorsunuz sanırım yanlış anlamadım değil mi? zaten bana eksiklik bildirecekler .

cem bey bir tane daha sorum olacak size . Bir firmam için ilk defa çevre izin alınacaktı.il Müdürlüğü uygunluk belgesini aldım gfb sürecinde çed yenilenmesi istenildi tabi yetişmediği için biz süreyi kaçırdık .Şİmdi çed belgesi alındı tekrar başvuru yapacağım .Ben başvuru yaparken gfb eksiklik üzerinden mi devam etmem gerekiyor .İl müdürlüğü tekrar uygunluk verilecek demişti ama sistemde gözüküyor süresi daha bitmedi .Kafam karıştı tekrar gfb sürecinde sıkıntı yaşamak istemiyorum

Boş bırakıp derken, bir word açın. İçerisinde hiçbir şey yazmadan PDF olarak kaydedin demek istiyorum. O boş PDF'i yüklemelisiniz. Yüklenmesi zorunlu dosyaları yüklemiş olacaksınız ama eksik yüklenmiş olacak gibi düşünebilirsiniz.

Diğer konu ile alakalı olarak, tekrar Uygunluk Süreci kısmına girmeniz gerekiyor. Çünkü ilk Uygunluk alırken olan ÇED görüşü ile, mevcut ÇED görüşünüz farklı. Yani en azından benim yorumlamam bu şekilde. Kaldı ki İl Müdürlüğü de aynı beyanda bulunmuş. Mevcut Uygunluk Yazınızın iptali için Mehmet Gürsoy'a mail atabilirsiniz.

"Daha önce onaylanmış olan ... tarihli ... nolu uygunluk başvurumuzun; uygunluk yazısının tekrar alınabilmesi için iptal edilmesi gerekmektedir" gibi bir mail ile çözüleceğini düşünüyorum.

arkadaşlar merhaba. izin lisans için eksiklik bildiriminin son günü 30 mart. ambalaj beyanlarımın onaylanması ve il müdürlüğü onay yazısı için yarın il müdürlüğüne dilekçe vereceğim. kiminle konuşsam 30 marta yetişmez diyor. bir de malum korona durumu var. oldu diyelim süreç geçti. tekrar gfb sürecine hemen girebilir miyiz süreç nasıl ilerler?

Elif hanım merhaba, belirtilen sürede eksikliklerin giderilmesi gerekir. Bence karamsar olamamak lazım ve 12 gün içerisinde bence eksiklikleri giderirsiniz diye düşünüyorum. Olaki eksiklik giderilmezse tekrar gfb sürecinden başlarsınız. 20200317_162151.jpg

eksikliklerimin hepsini tamamladım. şu anda tek eksiğim il müdürlüğü onay yazısı. ve onun için önce raporlarımı onaylamaları ardından onay yazısını çıkarmaları gerekiyor bildiğim kadarıyla. korona virüsü durumu da var ara verilebilir işlere ve Kocaeli İl müdürlüğünde yaklaşık 10-20 gün arasında onay yazısının çıktığını duydum. il müdürlüğüyle görüştüm onay yazım çıkmasa bile teknik uygunluk raporuma dilekçeyi ekleyip durumu açıklasam olur mu dedim direkt olarak iptal olur lisans başvurunuz dediler. ne yapacağımı bilemedim doğrusu.

@Elif Esin Yalçın eksiklikte herşeyin tamamlanması gerekir. Siz il çevre müdürlüğünü sıkıştırın ve beyanlar onaylandıktan sonra başvurunuzu yapın. Aslında şu da bir çözüm olabilir; başvurunuza bakan memurla görüşün ve sizden ek belge talebi istesin. Ek belge talebinde süre yok ve sıkıntı da çıkmaz. Yarın görüşme sağlayın.

@Olgaç Sürmelihindi artık öyle yapacağım. çok teşekkür ederim yardımınız için.
Mehmet Gürsoy Bey'den başvurumu inceleyen personelin adını aldım gidip birebir görüşmek adına. eksiklik bildirimlerimi tamamladıktan sonra tekrar aynı kişi mi bakar sistemleri nasıl oluyor bilginiz var mı ?

Günaydın üstadlar, İl müdürlüğü telefon ile eksiklik bildirimi yaptık neden geri dönmediniz dedi. Sistemi açtığımda eksik dosya bildirimi yok ifade ettim askıda kalmış olması durumu söz konusu olasılıklar arasında peki ben eksiklik bildirimi EÇBS üzerinden gelmeden İL'e dilekçe de yazamıyorum nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

Günaydın, size eksiklik bildirimini ne zaman yaptılar? Sistemde eksiklik bildirimi kısmında herhangi birşey gözükmüyor mu? İsterseniz ekran görüntüsü ile beraber durumu anlatan bir mail atın Mehmet Gürsoy'a.

Benim başıma da geldi başvurumun görünmeme durumu. Mehmet Bey'e konuyla ilgili bilgi geçin. Düzeltiyorlar bir şekilde. 2018 Şubat'ta bir başvuru yapmıştım. 2018 Eylül'de cevaplanmış. Başvuruyu göremiyorum dedikçe, İl Müdürlüğü ek belge gönderdiğini söylüyordu.

Arkadaşlar, pres makinasının üzerinde bulunan damlumbazın bacası nasıl olmalı? Bugün çevre izni için denetime geldiler, normalde faaliyetimiz kapsamdışı ama presin üzerindeki davlumbaza ait bacanın fotoğrafını iletmemi istedi. Baca şuan uygun değil gibi görünüyor, olması gereken özellikler nelerdir?