• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Görevlisi

hasan özalp

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
yok
Merhaba, sürekli istihdam edilen bir çevre görevlisi aynı adı taşayan fakat farklı adreslerdeki 2 şubeye birden bakabiliyor mu?

Merhaba,

Firmanın kapsamı bu konuda önem arz ediyor. Kısaca özetleyeyim:
1- Firmanın EK - 1 Listesinde olması durumu
Bu durumda zaten 1 çevre görevlisi değil, 2 tane olması gerekiyor. Çevre Yönetim Birimi kurulması gerekiyor. Çevre Yönetim Birimi kurulması demek, aynı vergi numarasına sahip tesislere de bakabilmeniz anlamına geliyor.

2- Firmanın EK - 2 Listesinde olması durumu
E-Yeterlik uygulaması üzerinden sadece 1 tesise atamanız yapılabileceği için, isteseniz de iki tesis için izin uygulaması üzerinden işlem yapamazsınız. Birini seçmeniz gerekiyor. Ama izin dışındaki uygulamaları kullanmanızda problem bulunmuyor.

3- Firmanın Kapsam Dışı olması durumu
Bu durumda hangi firmaya atandığınızın bir önemi kalmıyor. Zaten izin uygulaması dışındaki tüm uygulamaları, firmanın resmi çevre görevlisi olmasanız bile yapabileceğiniz için bakabiliyorsunuz.

Not: EK kapsamı ya da kapsam dışı olması durumu, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğine göre belirlenmektedir.

Merhaba 2012 yılında cevre görevlisi belgesı aldım kullanmadığım için vize yenileme işlemi yapmadım şimdi belgemi güncellemek istiyorum ne yapmalıyım bakanlığı arıyorum ancak cevap alamadım yardımcı olabilseniz sevirim