• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Görevlisi

murat1626

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
ADS
Arkadaşlar kolay gelsin merhabalar, pek sıcak bakmadığınız bir konu hakkında bilgilerinize danışmak istiyorum. Mühendislik mezunu değilim, çalıştığım yerde çevre teknisyeni olarak çalışıyorum ve hem işimden olmamak için hem de kariyerim için tezsiz yüksek lisans yapıp sizler gibi çevre görevlisi olmak istiyorum. Üniversitelerin ilanlarına harıl harıl bakıyorum şuan mühendislik dışı mezunlara yüksek lisans izni veren bir okul biliyor musunuz?

Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Her şeyden önce hepimiz iş arayan bir şekilde hayatını idame ettirmek zorunda olan Türk gençleri ve İNSANlarız. Ben de isterim ki herkes kendi alanıyla ilgili mesleğini icra etsin. Özel olarak sizlerin bölümüyle alakalı iş arayışım yada bu alanda iş arayan sayısını arttırmak gibi derdim yok,bugün ekmeğimi başka bir meslek sayesinde kazanıyor olsaydım o meslekle alakalı gelişimim için uğraşırdım. Pazarda limon satıyor olsaydım en iyi limonu nerden bulabilirim onun derdine düşerdim. Rakip,düşman,iş alanını işgal eden biri değilim. Demagoji de yapmıyorum. Hassasiyeti anlıyor ve saygı duyuyorum.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
murat1626Öncelikle Tezsiz Yüksek Lisans ile eğer Çevre Bilimleri adında tezsiz bölüm bulamazsanız Çevre Görevlisi olamazsınız. Tezli Yüksek Lisans mezunu olabilirsiniz. Biyoloji, Fizik, Kimya bölümlerinden mezunsanız Çevre Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans'ı tezli yapmanıza izin veren ve bu Yüksek Lisans alanına girmeniz için Yabancı Dil puanı gerektirmeyen üniversitelerimiz mevcut. Mesela Sakarya böyle bir okuldur, ben de uzatmalı Yüksek Lisans öğrencisiyim. Tecil alamayacağım için o yarım dönem askerden sonraya kalacak.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
murat1626Bu konuda cevabı yönetmeliğimizde var. Çevre Yönetim Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Madde 6/1
Üniversitelerin çevre mühendisliği bölümü mezunlarına ve çevre mühendisliği, çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında lisansüstü eğitim almış olanlara, mezuniyet belgeleri ile başvuru yapmaları halinde verilir. Çevre Yönetimi bu kapsama girer mi emin değilim.