• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Görevlisi Vize Süresi Geçmiş ise Yenileme nasıl yapılıyor?

Gökberk KARA

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
ddd
Arkadaşlar Çevre Mühendisi olup, Çevre Görevlisi Vize Başvuru Sürecini kaçıran var mıdır?
Vize Yenileme işlemini nasıl çözdünüz?
Bende aşağıdaki ibare çıkıyor.

Çevre Yönetimi Hizmeti Yeterlik Başvurusu Genel Bilgilendirme
En az 4 (dört) yıllık üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olmak veya çevre mühendisliği veya çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış olmak ve çevre mevzuatı konusunda Bakanlıkça yapılacak/yaptırılacak eğitime katılmak ve çevre mevzuatı konusunda yapılacak sınavda başarılı olmak.
-->Belge Sertifa Süresi geçtikden sonra yapılan vize yenileme işlemleri geçersizdir.Vize Yenileme Eğitimi olsa bile işlemi gerçekleştiremez.Bu durumda Çevre Görevlisi yeniden çevre görevlisi eğitimine katılıp daha sonra başvuru yapması gerekmektedir.Eğitimi aldıktan sonra eğer önceden taslak durumunda olan bir başvuru varsa silinip,yeni başvuru yapılmalıdır.Aksi halde dekont yatırılsa bile sistem tarafından kabul edilmez.İlgili kişilere duyurulur...

Aşağıdaki bedelleri ödeyip vize yenileme yapabiliyor Muyuz? Vize süresini geçiren ve vizesini yenileyen arkadaşlarımız var mıdır?
Kalem AdıKalem KodBirim FiyatıGelir Kod
ÇEVRE GÖREVLİSİ BELGESİ199400,00 ₺113
Çevre Görevli Belgesi Vize Başvuru Bedeli (Geçikme Bedeli)208175,00 ₺113

Yukarıkdaki bedelleri ödemek ve sisteme diploma+deneyim+dekont+Vesikalık foto yüklemek yeterli midir?

Ekli dosyalar

Ekli dosyalar

• Çevre Görevlisi.PNG
    Çevre Görevlisi.PNG
    19.1 KB · Görüntüleme: 143
Merhaba ,

Vize süresini kaçırmanızın size tek sıkıntısı resimde gördüğünüz gecikme bedelini ödemektir.
Sistemin istediği belgeleri yükleyin. Belirtilen miktarları da halk bankasıne elden yükleyerek başvurunuzu e İmzanız ile tamamlayın.

Çok teşekkürler Ediyorum Fatih Bey,
"
->Belge Sertifa Süresi geçtikden sonra yapılan vize yenileme işlemleri geçersizdir.Vize Yenileme Eğitimi olsa bile işlemi gerçekleştiremez.Bu durumda Çevre Görevlisi yeniden çevre görevlisi eğitimine katılıp daha sonra başvuru yapması gerekmektedir.Eğitimi aldıktan sonra eğer önceden taslak durumunda olan bir başvuru varsa silinip,yeni başvuru yapılmalıdır.Aksi halde dekont yatırılsa bile sistem tarafından kabul edilmez.İlgili kişilere duyurulur..."

Şu ilk cumledeki ifade kafa karıştırıcı birazcık. sanki tekrar eğitim almamızı istiyormuş gibi yazılmış...

Söylediklerinizi yapayım öncelikle sistemde, belki başka arkadaşlara da yardımcı oluruz... Tekrardan teşkkürler.

ben de geciktirmiştim. arayıp sorduğumda "6 aya kadar pasif etmiyoruz, o arada ücreti yatırıp dekont ve resim yüklerseniz sorun değil hemen yenileriz" denmişti. o açıklama gereği telaş ediyor insan tabi.

@Gökberk KARA eğitim konusu çevre mühendisleri için kaldırıldığı için ve sistem eğitim takvimi bulunmadığı için eğitim alınması söz konusu değil. Bazı arkadaşlarda eğitim ile ilgili sorunlar çıkabiliyor bu durumda bakanlık ile iletişime geçilerek gerekli düzeltmeler yaptırılıyor.

arkadaşlar e-imza ile vize yenilemeyi imzaladıktan kaç gün sonra çevre görevlisi belgesi aktif oluyor acaba. Forumda 15 günlük bir zamandan bahsedilmiş daha önce başvuran arkadaşlar var mı acaba bilgi verirseniz sevinirim.. herkese iyi çalışmalar dilerim

1 ila 15 gün sürebiliyor. Olay tamamen Bakanlıkta başvurunuzu inceleyen kişinin yoğunluğuna göre değişiyor. Ancak bu aralar 3-4 gün içinde onaylandığını duydum.

merhabalar vize bedeli ile gecikme bedellerini ayrı ayrı mı yatırıyoruz yoksa ikisini de tek kalemde yatırsak bir sıkıntı olur mu bilginiz var mıdır? Teşekkürler

şu an gecikmeye girdim %50 fazla yatıracağım, ama bu gecikme bedeli ile vize bedelini tek seferde mi yatırmam gerekiyor yoksa ayrı ayrı mı çünkü kalem kod ları farklı