• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ek iş durumu 2016

serkansert1985

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
torun silah sanayi
arkadaşlar öncelikle mrb. bir kaç sorum olacaktı
1. soru bir iş yerinde tam gün çalışmaktayım çizimci olarak çevre ile alakasız acaba 2. iş olarak çevre görevlisi belgesini işlete bilirmiyim tam zamanlı mesala geri dönüşüm tesisi gibi(21.11.2013 resmi gazeteye göre yasaktı daha devam ediyormu)
2.eğer ikinci iş olarak tam zamanlı çevre görevlisini yapamıyorsak bir danışmalık bürosunda kısmi süreli çalışabilirmiyiz (bir kaç yerden kulağıma geldi böyle calışanlar ...gerçekmi)
3. hatırladığım kadar 2014 de hem çevre görevlis hem isg olarak çalışabiliniyordu daha devam ediyormu eğerki öyle ise lpg sorum lu müdürlük yapıyorum sıkıntı olurmu bir yerle antlaşma yapdığımda
4. sonuç olarak her halde çevre görevlisi olarak çalıştığımızda hiçbir iş yapamıyozmu ikinci iş olarak.
cevaplarınızı bekliyorum tşk ederim

cm. mervan sana kiralacağım diyen oldumu arkadaşım ülkede fazladan çalışmak suçmu oldu şu anki işim esnek iki işyerinede gitcem ne var bunda kimseyide zapt ettiğimiz yok

Sigorta girisin tam zamanli ise yapamazsin zaten tat falan da tam zamanli sigorta girisli cevre gorevlisi istiyor tat tesiisi sigortani yatirir sen simdiki isinde sigortasiz calisirsan olabilir

@serkansert1985
ne oluyor peki ? yapabilirsin zaten bu ülkede :) yapan arakdaşlar var 500 tlye çevre görevlisi belgesi çalıştırıyor başka iş biliyorsa da dışardan yapıyor. Normalde tam zamanlı çevre görevlisi olarak çalışan biri olsa yönetmeliklere uygun maaş verilirse daha iyi olmaz mı sence ?

tabi maaş konusu özellikle çevre müh. kanayan yarası yoksa ben iki işyerinde çalışıpta niye kenidimi yorayım yeni mezun bir müh. asgari ücret teklif edilirse onca sene dirsek çürütmenin karşılığı olarak yazık.....bunun benzerini yaşadım bir tatla konuştuğumda tam zamanlı çalışaktım 2014 1500 tl teklif etmişti o zaman asgari ücret 1000tl gibiydi bune dediğimdede 500tl ücrete imza atacak bayan müh. var demişti (amacım bayan müh. yermek değil başımdan geçen olayı anlatıyorum )

o çalıştaranlar dışarda işyerinde siğortasız mı çalışıyor mervan bey

Valla danışmanlık firması sahibi sigorta girişini yapmış mıdır yapmamışdır bilmiyorum ama 400-500 tl arası kiralayıp dışarda başka işler yapıyordu. dediğiniz gibi özel sektörde maaş konusu kanayan bir yara bu ülkede. Ama size tavsiyem İsg uzamlığı - çevre görevlisi- dışarda çalışmak sizi yorar :)

@Gülce Somaklar

ben de öyle biliyorum. sonuçta devletimiz senden 2kere sigorta parası almış olacak :)

ama sadece tek bir yerde çevre görevlisi olarak atanabilirsin ki bu senin sorunu içermiyor.

arkadaşlar ilginiz için tşk zaten 1den çok ssk olması devlet sgk kurumu için sorun değil benim asıl derdim çevre ve şehircilik bakanlığı 2. iş olarak çevre görevlisi olarak çalışmama izin verip vermemesi anlattığım gibi 21.11.2013 resmi gazeteye madde 14 ç bendine göre "ç) Çevre görevlisinin çalıştığı firma dışında ikinci bir işyerinde çalışamayacağına ilişkin taahhüdüne aykırılık tespit edilmesi halinde," belge iptali diyor benim istediğim bu devam ediyormu sonra hatırladığım kadar isg izin vermişlerdi
-ne koşulda izin veriliryor
-lpg sorumlu müd. yapmakta engelmi
-yukarda söylediğim gibi kısmi süreli çalışmada olabilirmi kulağıma geldi danışmaklık bürolarında çünkü tam zamanlıda yok biliyorum
eğerki arkadaşlar hiç bir şekilde izin verilmiyorsa iki işte çalışmasına çevre görevlilerin diğer müh. dalları yandan iş yapılmasına kendi işinide izin verilyorda mesala şantiye şehliği gibi bizimki niye verilmiyor.......(not çevre mühendisiyim 6 yıl oldu mezun olalı bir türlü yüzüm gülmedi çevre görevlisi belgem var mecburen bir türlü kendi mesleğimde çalışamadım acaba suçlu kim 'çevre görevlisi değil ÇEVRE MÜHENDİSİYİZ')
herkeze tşk ederim ilginizden

21.11.2013 tarihli yönetmelikte madde 10
8) Çevre görevlileri çalıştıkları işletme ve firma dışında ikinci bir işyerinde çalışamaz. Çalıştığı tespit edilir ise Çevre Görevlisi Belgesi iptal edilir.
Denilmekteydi. Fakat sonrasında çıkan yönetmelik ile bu madde kaldırıldı. Bilginize.

6 Mayıs 2014, Salı
ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası, üçüncü fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, üçüncü fıkranın (ğ) bendinde yer alan “unvan” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve adres” ibaresi eklenmiş, aynı fıkraya (j) bendi ilave edilmiş, dördüncü fıkrasının (b) bendi, altıncı fıkrası ile on birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, sekizinci ve dokuzuncu fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.