• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Görevlisi Eğitimi

narc

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
E.G
Merhabalar 2017 yılı içerisinde çevre görevlisi eğitimi ne zaman bilgisi olan varmı.

çevre mühendisliği alanında yüksek lisans yapıyor olmanız lazım yeni yönetmeliğe göre ve yazın olur eğitim

Çevre Görevlisi

Çevre Görevlisi Kimdir?
Çevre görevlisi, “faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan ve/veya neden olabilecek ve Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan düzenlemeler uyarınca denetime tâbi tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu, alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığını değerlendiren, tesis içi yıllık denetim programları düzenleyen görevli”dir.
Çevre Görevlisi Olabilecek Meslek Grupları
♦ En az 4 (dört) yıllık Üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olanlar veya çevre mühendisliği konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış kişiler (çevre mevzuatı konusunda Bakanlıkça yapılacak/yaptırılacak eğitime katılmak şartıyla)
♦ En az 4 (dört) yıllık üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen/fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veteriner fakültelerinden mezun olanlar (temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı konularında Bakanlıkça yapılacak/yaptırılacak eğitime katılmak, temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı konularında yapılacak sınavlarda başarılı olmak şartıyla)
♦ En az 4 (dört) yıllık üniversite mezunu olup, Bakanlık veya mülga Çevre Bakanlığı veya mülga Çevre ve Orman Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının;
-Çevre yönetimi, çevresel etki değerlendirmesi, çevre izni, çevre lisansı ve çevre denetimi ile ilgili teknik birimlerinde çevre mevzuatı kapsamında en az 4 (dört) yıl çalışmış olanlar,
-Çevre yönetimi, çevresel etki değerlendirmesi, çevre izni, çevre lisansı ve çevre denetimi ile ilgili teknik birimlerde şube müdürü, il müdür yardımcısı, il müdürü, daire başkanı ve üstü görevlerde en az üç yıl çalışmış olanlar.

Bakanlığın kendi sitesinde yayınladığı yazı bu şekilde.

Doğrudur Bu yaz eğitimi aldığımızda meslek seçiminde çevre mühendisi veya yüksek lisans yapanlar seçebiliyordu ondan söyledim

Son eğitimde @mcelebi 'nin dediği gibi çevre mühendisleri ve y.lisans yapanlara yönelik eğitimdi diye hatırlıyorum. Kaldı ki bence çokta doğru bir karardı. Madem farklı bir mühendislik mezunusunuz neden çevre görevlisi olmak istiyorsunuz anlayamadım. Ama sorunuzun cevabı bakanlık eğitim yapılmadan önce duyuru yapıyor ve eğitime kimlerin katılabileceğine dair bilgi o zaman alınabilir.

yok asıl vize eğitiminde önceden alan kişiler devam edebiliyor yeni alacaklar için kaldırıldı sanırım

Serhat Mehmet Kar dostum 7 tane firmamız hali hazırda bu hizmeti alıyor ondan dolayı. Kaldıkı zaten kendi alanımda tam zamanlı çalışıyorum. Hani böyle bir avantajımız varsa değerlendirmek istedim.

Ayrıca @mcelebi dostum nezaketen verdıgın cevaplar ıcın tesekkurlerımı sunarım.

@narc dışarıdan hizmet alıyorsunuz anladığım kadarıyla. Onların yerine siz çalıştığınız yerlere bu hizmet vermek istiyorsanız çevre görevlileri tam zamanlı tek bir yerde çalışıyor diğer şekilde çevre yönetim birimi kurmanız gerekiyor ki bunun şartlarıda daha farklı ve en fazla 5 firmaya bakabiliyorlar sanıyorum. Bunları da bence bir araştırın daha sonra sıkıntı çekmezsiniz en azından.

Haklısınız yönetmelikte diğer mühendisliklere de hak tanındı. @narc geçenlerde bakanlıktaydım Çevre mühendisliği mezunları dışındakilere eğitim düşünülmüyor Çünkü sizlere eğitim sonunda sınav zorunluluğu var. Ama bakanlığın Çed İzin Denetim genel müdürlüğünü internet sitesini takip edin. bazen söylenen ile yapılan uyuşmayabiliyor