ek1 ve/veya ek2 listesinde bulunuyor ancak kapasitesinden dolayı kapsam dışı olarak kabul edilen bir firmanın çevre danışmanlık hizmeti, çevre görevlisi çalıştırma zorunluğu, çevre yönetim birimi kurma zorunluluğu da ortadan kalkmış oluyor mu bu durumda?
muafiyet ve kapasiteden dolayı kapsam dışı kalma durumlarında bu zorunluluklarının durumu nedir firmaların?
bizim bir firmamız listede var ancak kapasitesi belirtilenden düşük olduğu için kapsam dışı, ve bize danışmanlık hizmeti almak zorunluluğu olmadığı söylendi il müdürlüğü tarafından... sizin benzer durumunuz oldu ise sonuç nasıl paylaşır mısınız?
ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Çevre yönetim hizmeti alma şartları
MADDE 5 –
7) İşletme sahipleri veya yetkilileri; bünyelerinde görev yapan çevre görevlisinin ayrılması, kurdukları çevre yönetim biriminin iptal edilmesi veya çevre danışmanlık firmasıyla yapmış oldukları çevre yönetimi hizmeti alım sözleşmesinin iptal edilmesi durumunda, iptal tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içerisinde başka bir çevre görevlisi istihdam etmek, çevre yönetim birimi kurmak veya çevre danışmanlık firması ile yeni bir çevre yönetimi hizmet alımı anlaşması yapmak zorundadır.
ÇEVRE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ
Denetime tabi tesisler veya faaliyetler
MADDE 5 – (Değişik:RG-16/8/2011-28027)
ğ) Çevre yönetimi hizmeti konusunda yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmalarıyla yapılmış olan çevre danışmanlığı hizmet alım sözleşmelerinin iptal edildiği tarihten itibaren en geç iki ay içerisinde diğer bir yetkilendirilmiş firma ile yeni bir anlaşma yapmakla veya çevre yönetim birimi kurmak ya da çevre görevlisi istihdam etmekle,
yükümlüdür.
bu durum için ne düşünüyorsunuz? hangi mevzuata göre hareket etmek lazım acaba?