• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Görevlisi Belgesi Alınması

sercan gökdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
çevre mühendisliği
Merhaba,
Çevre Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Çevre görevlisi belgesi almam gerekiyor fakat başvurudan önce bir eğitim ve sınav süreci varmış. Bu konu ile ilgili baştan sona kadar izlenmesi gereken yol nedir? Eğitim ve sınav tarihlerini nereden takip edebiliriz? Çok fazla bilgi kirliliği var bilen ve tecrübe etmiş biri yol gösterirse sevinirim. Eminim bir çok yeni mezun arkadaşım aynı fikridedir.
Not: Lütfen çevre görevlisi belgesine gerek yok , şunu al bunu ver buna yazıl iş yok başka bölüm okusaydık ve/veya benzeri tavsiyelerinizi, sitemlerinizi bu başlık altında yapmayınız. Ne okuduğumuz bölümü değişebiliriz nede işsizlik sorununa çözüm olabiliriz. Bildiğimiz tek şey tüm firmaların ÇEVRE GÖREVLİSİ BELGESİ istiyor olmasıdır. Biz de meslek büyüklerimizden bu konuda yol göstermelerini istemekteyiz.
Şimdiden teşekkürler. Sağlıklı günler.

Aslında bununla ilgili başlıklar var forumda ama tekrar açıklayayayım. Yönetmeliğinde ilgili maddesi şu şekilde. “a) Üniversitelerin çevre mühendisliği bölümü mezunlarına ve çevre mühendisliği, çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında lisansüstü eğitim almış olanlara, mezuniyet belgeleri ile başvuru yapmaları halinde verilir.” Siz mobil imza veya e-imzanızı alın. Mobil imza için Vodafone ile anlaşması yok. Belge ücretiniz yok.diğer yapacaklarınız bağlantıda var. Açıklama

Sercan Bey,
Çevre mühendisliği bölümü mezunları herhangi bir eğitim almıyor ve sınava girmesine gerek yok. İlk defa alacaklar herhangi bir ücrette ödemiyor. Belge almak için tek yapmanız gereken e-imza veya mobil imza almanızdır. Geri kalan işlemleri forumda bulabilirsiniz.

Çok teşekkürler gerçekten ağzınıza elinize sağlık . Karamsarlığa kapılmıştım eğitim ve sınav olacak diye. Olsa neyse çalışırım başarırım ama pandemiden dolayı bu sene açılmayacak falan yazıları cidden karamsarlığa sürükledi beni tekrar teşekkürler

Eçbs ekranına girin en altta çevre yeterlilik seçeneği var tıklayın. Kullandığınız hat üstüne mobil imza ya da ptt yoluyla e imza almanız gerekiyor.