• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Etki Değerlendirilmesi Raporu

merversonmez

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
sakarya üniversitesi
ÇED raporu arıyorum okulda sunmak için internette biraz araştırma yaptım ama bulamadım. Hocamız son 5 seneden olması gerektiğini söyledi. Yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

@hafssse

Ya burada duyurular kısmına bakıyorum fakat çed raporunu nasıl indirip göreceğim onu bulamadım

@merversonmez
Mesela şu linkten örnek vereyim:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

PTD Dosyası yazan kısma tıkladığınızda indirebilirsiniz. ÇED RAPORU değil de onun ismi Proje Tanıtım Dosyası (PTD) ve Nihai Proje Tanıtım Dosyası olarak geçer.

@merversonmez

Öncelikle bir Proje Tanıtım Dosyası, yetkilendirilmiş kuruluşça hazırlanır. Eğer Çevresel Etki Değerlendirmesi yönetmeliğine göre Ek - 1 kapsamında yer alıyorsa Bakanlığa, Ek - 2 kapsamında yer alıyorsa İl Müdürlüğüne sunulur. Sonra aynı raporun E-ÇED sistemi üzerinden sunulmasını isterler. Linkte verdiğim gibi, rapor onaylandıktan sonra adı artık Nihai Proje Tanıtım Dosyası olur. Karar aşamasını aştıysa, uygun bir dosya anlamına gelmektedir. Sizin bu linkten indirmiş olduğunuz da, uygun bir PTD'dir.

@merversonmez
Sunum için kısa bir süren varsa ek 2 daha fazla süren varsa ek 1 kapsamına giren bir rapor seçebilirsin. Ek 1 daha kapsamlı bakanligin belirlediği özel formatta hazırlanıyor. ?

@hafssse
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için gerçekten :) Bu dosyalara tıkladığımda sayfaya ulaşılamıyor diyor dün böyle bir sorun yoktu ama bugün göremiyorum.

@merversonmez
E ced sorunlu biraz çoğu zaman yükleme yaparken bile dışarı atıyor. Ara ara bakarsınız açar o ?