• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre danışmanlıkta ilk iş günü

Betül Ata

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
yeni mezun
Merhaba, İlk işyerim çevre danışmanlık firması oldu. Pazartesi işe başlayacağım önerilerinizi bekliyorum sıfır tecrübe çünkü :) ne okuyım Nasıl yapıyım tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Merhaba. Öncelikle hayırlı olsun; diliyorum mutlu olacağın ve işe koşarak gideceğin günler göresin :) Öncelikle bir çevre danışmanı ne iş yapar; tesislerdeki sorumlulukları neler bunları öğrenmeni tavsiye ederim. Bunun için de Çevre Yönetim Hizmetleri Hakkında Yönetmeliği okumakla başlamalısın çalışmalarına.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bu linkte yer alan formatları incele. Aylık ziyaretlerde neler yapıcaksın; yıllık neler yapıcaksın gibi. Ardından firmaları hangi kapsamda takip ediyoruz? sorusuna geliyoruz. Bunun için de ÇED Yönetmeliği; Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği; Atık Yönetimi Yönetmeliği; Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği; Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği; Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği bu yönetmelikleri bi oku. Atık nedir; oluştuğu yerde nasıl saklanır; nereye gönderilir bunları incele. İyi ÇAlışmalar :)

Merhaba,

Gittiğin tesislerde iyi bir gözlemci olmanı,
İyi bir araştırmacı olmanı (gerek mevzuat, gerek proses, gerek atıklar hakkında)
ve dikkatli aylık değerlendirme tutmanı tavsiye ederim. Yani yıllar sonra bir bakanlık personeli "Aloo ... bey/hanımefendi ile mi görüşüyorum? Hayırlı olsun ... zamanda yaptığınız hatadan dolayı şu kadar ceza puanı yediniz." diyebilirler ?

Merhaba Oğuzhan bey bir firmam emisyon ölçümünü yaptırıp 2 yıldır ödemesini yapmıyor hem sözlü olarak hemde aylık tutanaklarımda bu durumu yazdım . İl müdürlüğü ani denedtimde bulunmuş olup bu durumu bildirmediğim için ceza puanı kesileceğini söyledi. Bu durumda ne yapmam gerekir.

Denetim esnasında aylık tutanaklarınızda belirttiğinizi gördüler mi ?

Görevinizi aşağıdaki gibi tamamladıysanız size yazacakları ceza ile ilgili bir madde yok gibi.

1582891877393.png

@SİMGE ŞİRİN Açıkcası saçmalamışlar. Yani uygunsuzluk olduğunda kendi firmamızı şikayet etmemizi istiyorlar orası ayrı bir konu ama saçma. Yine de İl Çevreye gidip gerekli görüşmeleri yapın en azından skendinizi savunun. Ceza puanı sizi çok ormaz diye düşünüyorum ama neden yazılsın ki ?

@SİMGE ŞİRİN @Fatih Koçak

2016 ya da 2017 yılında benzer bir ceza puanı yedim. Yönetmelik ekinde geçen şu ibareden yazma ihtimalleri var:

Screenshot_1.jpg

Ben de Aylık Değerlendirme Tutanağı'na yazardım. "Düzeltmiyorlarsa dilekçe bildirmeliydin" şeklinde ceza yazmışlardı :)

@Fatih Koçak Tabikide yormaz o çok dert değil ama neden böyle birşey olsun firma 2 sene önce yaptırmış ben 5 aydır ilgileniyorum . Neyse bakalım ben gerekli açıklmayı yaparım sonıç onlara kalmış.
[automerge]1582892397[/automerge]
@Cem Yılmaz Ama bu tesisi direkt şikayet etmek olur o zamanda bizle çalışmazlarki. Peki bu ceza ne kadar süre sonra kalkıyor.

@SİMGE ŞİRİN çoğu il müdürlüğü olumsuzluğu bildirilmesini istiyor hatta bunu bakanlık personellerinden de duydum (bildirin diye).
Fakat arkadaşlarında dediği gibi saçmalık, siz çalıştığınız yeri şikayet ettiğiniz de ve bu durum sonucunda firmaya gelecek para cezası sonucu siz işsiz kalabilirsiniz.

Bu durumun aynısını farklı il müdürlüklerine ve bakanlıktan gelen denetleme personellerine anlattım, olduki şikayet ettim ve işsiz kaldım bana bakanlıkta veya müdürlükte masa ayıracakmısınız dediğimde ağızlarından cümle çıkmazdı. Fatih Bey'inde dediği gibi durumu isterseniz il müdürlüğüne giderek görüşün. Direk şunu söylemenizi tavsiye ederim, olduki şikayet ettiniz ve işsiz kaldınız size iş bulacaklar mı? Siz aylık değerlendirme raporunuza yazdıktan sonra gerisi boş, ilgili kurum (bakanlık veya müdürlük) gelir denetlemede geçmişe dönük bir yanlış/hata gördüğünde firmaya cezai işlem uygulayabilir(ki denetim gününde 4-5 sene geçmiş mevzu için ceza kesilen firma gördüm).

Olurda müdürlük durumu düzeltmeyip ceza keserse bakanlığa danışmanızı tavsiye ederim. Büyük ihtimal sizden aylık değerlendirme raporlarınızı isteyecektir.

NOT: Olurda bakanlığa aylık raporlarınızı gönderirseniz dikkat edin, başka bir konudan bakanlık ceza kesmesin ?