Çevre yönetim hizmeti yeterlik belgesi, aslında çevre görevlisi dediğimiz belge. Bunun dışında iş güvenliği uzmanlığı için eğitim alıp C sınıf İş Güvenliği Uzmanı olabilirsiniz. Zira bir firma bünyesine girerseniz hem çevre mühendisi hem İSG uzmanı olarak çalışabilirsiniz. Ya da direkt olarak OSGB firmasına girip İş Güvenliği Uzmanı unvanı ile çalışabilirsiniz.
Bu belgeler dışında Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) veya Kimyasal Değerlendirme Uzmanı (KDU) gibi eğitimler de var. TMGD olursanız, SGK'nız sadece TMGD olarak yatacağından başka bir işte çalışmanız mümkün değildir. KDU olursanız, kimyasal firmalarında iş alanınız genişleyebilir.
Belge almak isteyene o kadar çok var ki. ISO belgeleri, Atıksu Arıtma Tesisinde Çalışacak Tesis Sorumlusu Belgesi, Dip Tarama Malzemesinin Çevresel Yönetimi Uzmanı Belgesi, Laboratuvar sektörüne girecekler için analiz ve ölçüm personeli eğitimi, numune alma personeli gibi ucu bucağı olmayan eğitim sayımız var. Siz çalışacağınız alanı belirlerseniz, yönlendirme daha kolay olacaktır bizler için.