• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre danışmanlık

Fevziye Gültekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Mart 2018
Şehir
Antalya
Firma
Üniversite
Çevre danışmanlık sektöründe çalışacak bir çevre mühendisinin görevlerini yerine getirebilmek için alması gereken belgeler nelerdir ?
 
Cem Bey merhaba,
Bir sorum daha olacaktı acaba fikriniz var mı?
Bir çevre mühendisinin özel sektörde iş bulabilmesi için alabileceği üç yeterlilik belgesi nedir acaba? İnternette araştırma yapıyorum fakat çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesi dışında bir belge bulamadım. Diğer iki belge nedir acaba?
 
Çevre yönetim hizmeti yeterlik belgesi, aslında çevre görevlisi dediğimiz belge. Bunun dışında iş güvenliği uzmanlığı için eğitim alıp C sınıf İş Güvenliği Uzmanı olabilirsiniz. Zira bir firma bünyesine girerseniz hem çevre mühendisi hem İSG uzmanı olarak çalışabilirsiniz. Ya da direkt olarak OSGB firmasına girip İş Güvenliği Uzmanı unvanı ile çalışabilirsiniz.

Bu belgeler dışında Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) veya Kimyasal Değerlendirme Uzmanı (KDU) gibi eğitimler de var. TMGD olursanız, SGK'nız sadece TMGD olarak yatacağından başka bir işte çalışmanız mümkün değildir. KDU olursanız, kimyasal firmalarında iş alanınız genişleyebilir.

Belge almak isteyene o kadar çok var ki. ISO belgeleri, Atıksu Arıtma Tesisinde Çalışacak Tesis Sorumlusu Belgesi, Dip Tarama Malzemesinin Çevresel Yönetimi Uzmanı Belgesi, Laboratuvar sektörüne girecekler için analiz ve ölçüm personeli eğitimi, numune alma personeli gibi ucu bucağı olmayan eğitim sayımız var. Siz çalışacağınız alanı belirlerseniz, yönlendirme daha kolay olacaktır bizler için.
 
@Cem Yılmaz Anladım, çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Ben sadece İSG, ISO belgeleri gibi eğitimlerin "yeterlilik belgesi" kapsamına girip girmediğinden emin olamamıştım.
 
@Fevziye Gültekin Rica ederim 😌 İSG, TMGD, KDU, AAT Tesis Sorumlusu gibi belgeler yeterlilik belgesi kapsamına girer. Ama ISO belgesinin durumu biraz farklı. ISO eğitimleri alıp iç denetçi olabilir, kendi kurumunuzun kalite iş ve işlemleriyle uğraşabilirsiniz. Ama Bakanlıktan alabileceğiniz bir yeterlilik belgesi değildir.
 
Üst