• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre cezalari hk.

ZEYNEP KEÇECİ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ocak 2021
Şehir
Karaman
Firma
DANIŞMANLIK FİRMASI
Merhabalar bir konuda bilginize danışmak istiyorum
Çevreye gübre malzemesi dökümü için verilebilecek ceza, Çevre Kanununun 20. Maddesinin j bendindeki (293.188 TL)
ceza mı uygulanır bağlı olduğu herhangi bir başka bendi var mı
Teşekkür ederim
 
ZEYNEP KEÇECİMerhaba,

n bendi: Bu Kanunun 9 uncu maddesi uyarınca belirlenen koruma esaslarına aykırı olarak içme ve kullanma suyu koruma alanlarına, kaynağın kendisine ve bu kaynağı besleyen yerüstü ve yeraltı sularına, sulama ve drenaj kanallarına atık boşaltanlara 586.415 Türk Lirası idarî para cezası verilir.
r bendi: Bu Kanunda ve yönetmeliklerde öngörülen usul ve esaslara, yasaklara veya sınırlamalara aykırı olarak atık toplayan, taşıyan, geçici ve ara depolama yapan, geri kazanan, geri dönüşüm sağlayan, tekrar kullanan veya bertaraf edenlere 273.267 TL ile 1.093.070 Türk Lirası arası idari para cezası verilir.

Yukarıdaki iki bende de dahil edilerek daha üst seviyeden ceza kesilebilir.
 
Cem YılmazTeşekkür ederim Cem bey,
bu gübreler hayvancılık ile ilgilenen küçük ilçelerde genellikle kaldırım kenarlarına, yol kenarlarına konulmakta ve günden güne şikayetleri artmakta artık belediye gün içerisinde bırakılan ve insanları rahatsız eden çevreyi kirleten bu duruma önleyici tedbir almak istiyor ceza tutarlarından en alt limiti uygularsak 273.267 TL diyebilir miyiz o zaman
 
Merhabalar, danışmanlığını yaptığım firmanın gfb si bulunmamak da firma yerleşim yerinde olduğundan yıkım emri var firma sahibi hiç bir başvuruda bulunmak istemiyor firmanın çok eksiklik leri var daha önce hizmet aldıkları danışmanlık da başvurusu yok tecrübem de bek yok aslında bir denetlemede bana ceza yazılmaması için yapmak gerekenler neler aylık faaliyet raporu öneri ve sonuş kısmına be yazmam gerekiyor, firma yetkilisine bu durumu izah ettim ama nafile
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Eren kMerhaba,

Bakanlığımızca yayımlanan Çevre Yönetim Hizmetleri Hakkında Yönetmelik 7. Maddesinde yer alan "Yükümlülükler" başlığında Personel Yükümlülükleri olarak geçen 1. fıkranın g bendi şöyle der:
"g) İşletmede uygunsuzluk tespit edildiğinde, tespit edilen uygunsuzluğu aylık faaliyet raporunda belirtmek, uygunsuzluğun çevresel etkisinin önemine göre en geç 90 gün içinde giderilmesi için işletme sahibine veya sorumlusuna önerilerde bulunmak, uygunsuzluğun giderildiği tarihten itibaren 30 gün içinde yapılan işlem ve uygunsuzluğun giderilmesine ilişkin sonucu aylık faaliyet raporuna yazmak, uygunsuzluğun süresi içinde giderilmemesi halinde uygunsuzluğu yazılı olarak İl Müdürlüğüne bildirmek."

Dolayısı ile aslında sizden bildirmenizi istiyor İl Müdürlüğüne. Bildirip bildirmemek size kalmış maalesef.
 
Üst