• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre birimi

burakakdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
ICA
Merhaba iyi günler arkadaşlar çevre birimi kurmanın süreci ve maliyeti hakkında bir resmi bilgi varmıdır. Teşekkürler

@burakakdemir
Çevre Yönetim biriminde 2 çevre görevlisi istihdam edilmesi gerekiyor. Gerekli evraklar yönetmelikte aşağıdaki gibi
1) Vergi numarası ve SGK işyeri sicil numarası,
2) İletişim bilgileri (Adres, telefon, faks, elektronik posta adresi),
3) Çevre yönetim biriminden sorumlu işletme yetkilisinin adı, soyadı ve yetkili olduğuna dair belge,
4) Çevre görevlisi olarak istihdam edilen personelin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile sosyal güvenlik numaraları,
5) Çevre yönetim hizmeti verilecek işletmeler ile bu işletmelerden sorumlu olacak çevre görevlilerinin listesi,
6) Çalışma ve SGK hizmet belgesi (Çalışması zorunlu 3 (üç) yıl deneyimli çevre görevlisi için)

Maliyet ise bakanlığın KUTA hesabına 8000TL, eğer yönetim biriminde çalışacak kişilerin belgeleri yoksa eğitim ve sonrası belge ücretleri var.

Bakanlığın
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sistemine ilk çevre yönetim birimi olarak kayıt olmanız gerekiyor. Oradaki istenen bilgi ve belgeleri elektronik imza ile girmeniz gerekiyor. Ondan sonra bakanlığın onayını bekliyorsunuz

@mkibaroglu peki 2 çevre görevlisi ile kurulan çevre birimi aynı şirkete ait 6 veya 7 tesise çevre görevlisi olarak atanabiliyor mu ?Şirket bünyesinde ki çevre biriminde istihdam edilen Çevre görevlileri için , çevre görevlisi başına aynı şirketin kaç tesisinde ataması yapılabilir?

@Tolga Emre Kaya

Talip bey cevabı vermiş aslında ama yönetmelik maddelerini yazayım. Buradan herkes faydalanmış olur.

Çevre yönetim biriminin nitelikleri
MADDE 8
(3) (Değişik:RG-6/5/2014-28992) Çevre yönetim biriminde çalışan çevre görevlileri sorumlu olacakları işletme sayısı bakımından 10 uncu maddenin altıncı fıkrası hükmüne tabidirler.

MADDE 10
(6) (Değişik:RG-6/5/2014-28992) Çevre danışmanlık firmasında çalışan çevre görevlisi, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 listesinde yer alan işletmelerin her biri için iki puan, Ek-2 listesinde yer alan işletmelerin her biri için bir puan olmak üzere en fazla 16 (on altı) puana eşdeğer işletmeye hizmet verebilir. Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer almayan işletmelere çevre yönetim hizmeti verilmesi durumunda ise bu işletmelerin her biri (1) bir puan olarak değerlendirilir.

@mkibaroglu
Kurulan çevre yönetim biriminde 3 mühendis istihdam edilmesi öngürülüyor farz edersek, deneyim şartı hepsi için var mıdır ? Yoksa en az 1 tanesinde 3 yıl deneyimli çevre görevlisi olma zorunluluğu mu var ?

1inin 3 yıllık tecrübe olması gerekiyor koordinatör olarak 1 tanede çevre görevlisi belgesinine sahip her hangi bir kişi

@TalipGÜNER

@jn6zo

aslında evet bir tesis iki görevliye birden atanabiliyor sistem üzerinden.

@mcelebi
3 yıllık tecrübeden kasıt 3 yıl aktif biçimde çevre görevlisi olarak çalışması mı yoksa belgesi 5 senelik olup herhangi bi tesise ataması olmamış belgesini kullanmamış da oluyor mu ?

@Tolga Emre Kaya sadece birinin aktif çevre görevlisi olarak 3 yıl şartı var. Diğeri yeni belgesini almış da olabilir. 3 yıl deneyimi de olabilir. İzin lisans siteminde çevre yönetim birimi sayfasına sadece bir kişiyi 3 yıl olarak atamanız gerekiyor sadece.