• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Belgesi Talebi

Samet S. Yörük

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Aktif olarak iş arıyor
Herkese merhaba arkadaşlar.
Bildiğiniz üzere bir çok firma çevre mühendislerinden bakanlık onaylı çevre görevlisi belgesi istiyor. İş başvurularında bu belgenin bulunması bir avantaj olabilir bu yüzden ben de bu belgeyi almak istedim. Normalde bunun için bakanlığın açtığı eğitime katılıp belgeyi almaya hak kazanmak gerekiyor diye biliyordum. Ama artık çevre mühendisliği mezunları bu belgeyi ilk defa alırken online olarak alabildiğini öğrendim. Ben de denedim e-devlet üzerinden. e-devlet beni entegre çevre bilgi sistemi adında bir sayfaya yönlendirdi ve bu sayfadan çevre görevlisi başvurusu adında başvuru belgesi oluşturdum bu belge daha sonra çevre yönetimi hizmeti yeterlilik başvurusu başlığı altında gözüküyor. Başvuruyu tamamlayıp göndermek istediğimde e-imza veya mobil-imza ile gönder olarak iki farklı seçenek mevcut. Ben bundan sonrasını başaramadım. Başvuru talebim taslak başvuru olarak kaldı yani başvurumu iletemedim. Bu başvuru belgesini iletmem için e-imza veya mobil-imza dışında başka bir seçenek gözükmüyor. Sonuç olarak ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar? Bu belgeyi bu yöntemle almış tecrübeli arkadaşlar varsa eğer bilgilendirirlerse çok sevinirim. Daha önceki soru-cevap kısımlarını inceledim ama eğer bu konu daha önce sorulduysa bulamadım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Samet S. YörükÜstad Merhaba,

Öncelikle meslek hayatında başarılar dilerim. Dediğiniz gibi çevre görevlisi belgesi kaldırıldı ve yeni isim olan Çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesi oldu. Bu belge başvurusu için yaptığınız adımlar doğru ve bu işlemin sizin tarafınızdan onaylanması için mobil imza ya da elektronik imza almanız gerekir. Bu iki imzadan birini aldıktan sonra yaptığınız başvuru neticesinde imzalama işlemi yapacaksınız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değerlendirmeye alınacak. Bu belgenin alınması konusunda şu bilgileri hatırlatmakta fayda var:

Çevre mühendisi ve çevre görevlisi eğitimi ve sınavı

MADDE 12 –
(1) 6 ncı maddenin birinci fıkrasının (a) veya (b) bentleri kapsamında yeterlik belgesi alacaklardan eğitim ve sınav şartı aranmaz.

Yeterlik belgesi başvuru şartları

MADDE 6 –
(1) Çevre Yönetimi Hizmeti Yeterlik Belgesi;

a) Üniversitelerin çevre mühendisliği bölümü mezunlarına ve çevre mühendisliği, çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında lisansüstü eğitim almış olanlara, mezuniyet belgeleri ile başvuru yapmaları halinde verilir.

b) En az dört yıllık üniversite mezunu olup, Bakanlık veya mülga Çevre Bakanlığı veya mülga Çevre ve Orman Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının; çevre yönetimi, çevresel etki değerlendirmesi, çevre izni, çevre izin ve lisansı ve çevre denetimi ile ilgili teknik birimlerinde çevreye ilişkin kanun ve ikincil düzenlemeler uyarınca en az beş yıl çalışmış olanlara, durumlarını belgelendirerek başvuru yapmaları halinde, çevre görevlisi olarak çalışabilmeleri için verilir.

Belge bedeli

MADDE 16 –
(1) Bu Yönetmeliğe göre yeterlik belgeleri, 8 inci maddenin birinci fıkrasında talep edilenlere ilaveten Bakanlıkça belirlenen başvuru ücreti karşılığında verilir. Bakanlığa yapılan başvurudan vazgeçilmesi halinde başvuru ücreti iade edilmez. Ancak ilk defa çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesi başvurusu yapacak kişilerde, başvuru ücreti şartı aranmaz.

KAYNAK: ÇEVRE YÖNETİMİ HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Şimdilik diyeceklerim bu kadar. Yine takıldığınız nokta olursa yardımcı oluruz. İyi çalışmalar :)

Samet S. Yörük
Merhabalar,

Meslek hayatına hoş geldin ve bu hayatta başarılar dilerim.
Olgaç hocam çok güzel açıklamış durumu. Yaptığın aşamadan sonra yapman gereken bir e-imza veya mobil imza başvurusu yapman gerekir.
-Mobil imza için telefon operatör servisiyle iletişime geçebilirsin. Turkcell hat kullanıyorsan işin daha kolay. Çünkü diğer operatörler pek bu durumla ilgilenmiyorlar.
-E-İmza almak istersen de sana en yakın PTT'ye gidip bizzat başvuru yapmalısın. Eğer belge için aciliyetin yoksa mobil imzayı tercih etmeni öneririm. Kullanımı daha kolay oluyor.
Bir de mobil imza için kullandığın operatörden satın alacağın 128K hatta sahip olman gerekiyor. Burada tek geciken şey 128lik hat bayiide yoksa o hattın gelmesi olur.
Yine takıldığın bir şey olursa sorabilirsin.

Öncelikle çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Konuyu açık bir şekilde açıkladığınız için teşekkür ederim gerçekten çok faydalı oluyor arkadaşlar :)