• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

çed süreci hakkında

sibell.albyrk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Mart 2020
Şehir
Aksaray
Firma
hızır
Merhabalar,
Bir maden ocağı firmamızın, kapasite raporundan muaf tutulduğundan dolayı çed kapsamını nasıl belirlememiz gerekir. Teşekkürler.
 
Maden ocağının hemen yan parselinde aynı firmaya ait aynı işlem gerçekleştiriliyor, önceki işlem ek 2 kapsamında olduğu için proje tanıtım hazırlanığ alınıp çed gerekli değildir kararı alınmış. Öğrenmek istediğim bu yeni yer için önce çed görüşü mü alınmalı yoksa ek 2 kapsamında kabul edilip proje tanıtım dosyası mı hazırlanmalı,
 
Faaliyete başlamadan önce alınması gerekiyor normalde. Bağlı bulunduğunuz Belediye/OSB/İl Özel İdaresi artık her neresi ise, öncelikle Faaliyet Uygunluk Görüşü alıp, ÇED kapsamınıza göre Proje Tanıtım Dosyası hazırlatıp sisteme yükletmeniz gerekiyor. ÇED Görüşü onaylandıktan sonra ise sıra Çevre İzni aşamasına geliyor. Uygunluk Yazısı -> GFB -> Çevre İzni sırasını izleyerek izin aşamanızı tamamlıyorsunuz. Geçici Faaliyet Belgesi (GFB) alana kadar da, normal şartlarda tesis faaliyete geçemez. Cezai yaptırımlar ile karşılaşılabilir.
 
Merhaba,
ÇED Görüşünü planlama yapılan her durum için alabilirsiniz ama sizin durumunuz yönetmelikte net olarak belirtilmiş. Yan parselde olması, eski yerinin ÇED Görüşünün olması gibi işlemler ÇED Raporu/PTD hazırlanmasını engellemez. ÇED Koordinatlarının dışında çalışma olacaksa, maden ocakları için yukarıda söylendiği gibi Ek-1 27. Madde ve Ek-2 49. Maddelerine bakılması gerekmektedir. 25 hektardan küçükse zaten Proje Tanıtım Dosyası hazırlanması gerekecektir.
 
Şunu sorayım, bu işlemlerin hepsi aynı ruhsat sahasında mı oluyor? Aynı ruhsat sahasında ise ve önceki proje tanıtım dosyasında yan parselin koordinatları yer almıyorsa; önceki ÇED Gerekli değildir alanınız ve yeni alanın toplam büyüklüğü 25hektardan küçük oluyor ise; kapasite artışı yapıp proje tanıtım dosyası hazırlatmanız gerekiyor. Eğer ÇED Gerekli değildir alanınız ve yeni alanın toplam büyüklüğü 25hektardan büyük oluyor ise kapasite artışı yapıp Ek-1 Kapsamında ÇED Raporu hazırlatmanız gerekmektedir.
 
@sibellkrks Kapasite raporundan muaf tutulması kafanızı karıştırmasın. Ocak alanlarında makina- ekipman olmadığı için bazı Ticaret odaları kapasite raporu alınmasından muaf tutuyor. Kapasite raporundan muaf olması ÇED veya çevre izni için muaf olacağı anlamı taşımaz. ÇED için çalışma alanı 0-25 hektar arasında ise proje tanıtım dosyası hazırlanıp ÇED Gerekli Değildir kararı, 25 hektardan büyük ise ÇED Raporu hazırlanıp ÇED Olumlu Kararı alınmalıdır.
 
Üst