• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çapak ve Granül Yapan Geri Kazanım Tesisleri- TSE Muayene Raporu

Zeynep YAŞAR

Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar,

Plastik esaslı ambalaj atığı ve tehlikesiz atık geri kazanım lisans aşamasında olan bir firmamız için, teknik uygunluk raporunda istenen, tesiste geri dönüşüm sonucunda elde edilen ürünlere ait TSE analiz raporlarının yaptırılması istenmektedir. Tesis hem çapak satışı yapmaktadır hem de granül. Analiz için numune verilirken ambalaj atığında PP,PE 'den çapak ve granül olarak ayrı plastik cinslerine göre numune mi verilmesi gerekmektedir. Sizin bu tarz yaşadığınız bir durum var mı? Aynı durum tehlikesiz atık geri kazanım sonucu üretilen çapak ve granüller için de geçerli.

Teşekkürler. Herkese iyi çalışmalar

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Zeynep_yzÜstad merhaba, ben granül üretimi yapan geri kazanım firmasında çalışırken hem pp hem de pe granül ürettiğimiz için ayrı ayrı numune göndermiştim. Siz de pp ve pe granülden iki ayrı numune gönderebilirsiniz. Ayrıca ambalaj ve tehlikesiz atıktan geri kazanım sonucu üretilen granül hammaddesi aynı olduğu için analiz sonucunu teknik uygunluk raporunda her iki atıkta kullanabilirsiniz. Herhangi bir sıkıntı olmaz. ☺

Olgaç SürmelihindiOlgaç Bey,

Kıymetli geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Eşlenik bir tesisim ambalaj ve tehlikesiz atık geri kazanım sonucu sadece çapak yapıyordu. Her plastik cinsi için ambalaj ve Tehlikesiz Atık olarak analiz raporlarına ayrı olarak yer vermemizi ve ambalaj ve tehlikesiz olarak numunenizde ayrı belirtmemiz istedi. Kesinlikle size katılıyorum hammadde aynı. Benim çekincem, tüm atık cinslerinden hem granül hem de çapak olarak ambalaj ve tehlikesiz olarak analiz raporu isterler mi? Boşuna para harcatmak istemiyorum.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Zeynep_yzÜstad, üretilen ürün olarak 2 farklı çeşit var. Siz çapak ve granülü satıyorsanız (iki farklı firma da olsa) hem çapak hem de granül için iki ayrı analiz yaptırmalısınız. Eğer siz sadece kırdığınız çapağı kendi prosesiniz de granül imalatında kullanıyorsanız o zaman granül için analiz yaptırmanız yeterli.😉

Arkadaşlar Merhaba ;
Teknik uygunluk raporu için çapakları analize gönderdim ve bir rapor düzenlendi.
Bu rapor için TSE'ne herhangi bir dilekçe yazmam gerekiyor mu ?

Kübra YıldızGünaydın üstad,

TSE tarafından düzenlenen raporu Çevre Lisansı başvurusu için hazırlanan teknik uygunluk raporunun ilgili bölümüne ekleyebilirsiniz. TSE'ye herhangi bir dilekçe yazmanıza gerek bulunmamaktadır. Ayrıca, çapak gönderdiğiniz firmalardan müşteri memnuniyet ve ürününün satışa uygunluk olduğuna dair yazı almanız gerekir. 😊

Kübra Yıldız@Kübra Yıldız Merhaba,

Olgaç üstadımın dediği gibi o raporu ilgili bölüme eklemeniz yeterli, dilekçe falan yamanıza gerek yok. Analize gönderdiğiniz plastik türüne göre rapor gönderiyorlar zaten size pp, ps, pe, vb. siz analiz için gönderdiğiniz numune ve başvuru belgesinde bulunan bilgilerinize göre analizi yapılıp size raporu gönderiyorlar.