• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çamur hesabı eksikliği

Halil A.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
KALTUN MADEN
Merhaba
Danışmanlığını yapmış olduğum sitenin çevre izin başvurusuna Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden böle bir eksiklik aldım. Daha önce böle bir şey istememişlerdi. Ne yapmam lazım bilmiyorum yardımcı olur musunuz ?

Ekli dosyalar

• eksiklik.PNG
    eksiklik.PNG
    10 KB · Görüntüleme: 71
Çamur hesabı yapmanız lazım :d

Arıtma biyolojik mi kimyasal mı ?

günlük çamur.png
Biyolojik ise bunu kullan Karbon dan dolayı oluşan çamur miktarı formülde tss yerine arıtmandaki çamur yaşını yazarsın çamur miktarı çıkar
Kaynak DWK-ATV-131E

Eğer kimyasal artıma ise o kullanacağın kimyasalın ne kadar çamur oluşturacağı kısa bir literatür çalışması ile bulabilir daha sonra kullandığın kimyasal miktarı ile çarpabilirsin

Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Halil A.Halil merhaba, biz başvurularımızda aşağıda verdiğim şekilde teorik bir hesaplama yapıyoruz. malumun sitelerdeki arıtma tesislerinde çamur susuzlaştırma ve bertarafına ilişkin bir proses bulunmuyor. uygulamada fazla aktif çamur vidanjörler ile merkezi atık su arıtma tesislerine götürülerek oradaki sistemler ile bertarafı sağlanıyor. hesabın altına da vidanjör döküm fişlerini koymayı unutma. sanıyorum işini görecektir. kolay gelsin
1672239782060.png