Merhaba , o kadar derin bir soru ki, ne desem bilemedim. Benim bir çok H&M ZARA vs gibi büyük firmalar adına iş yapan tesisim var. Bunların kendi aralarında belirli bir platformları var. Mesele H&M in kendi ürün kalitesini üretmeye yetkili belli bir puanlama- denetleme vs oluşumları var. Eğer , onların belirlediği uygulamaları başarır, denetimleri geçer, sorumluluklarını yerine getirirsen, sipariş geçilebilir listesine firmanızı ekleyip, iş almanızı sağlar. Eğer geçemez iseniz, sipariş alamazsınız. Mesela bir örnek vereyim. Burak tekstil a.ş diye bir fabrika olsun. Bu adamlar H&M grubuna iş yapmak istesin. Gidip sipariş almak istediği bölüm için aday olur, denetim, dosyalama, analizleme, iş takip vs vs bir sürü hengame ile uğraşıp, belirlenen iş için bir puan yada sınıfa seçilir. Sonra sipariş verecek olan grup yada gruplar, o listeden sizi tercih eder vs vs .
Tek tek öyle firma bulamazsınız. Bu çalışmaların hepsi dönemlik olur. Bir dönem , başarılı olup, sipariş alan Burak Tekstil, bir daha ki denetlemede veya "baskında

" atık sahasında , giriş çıkış tartım sistemin çalışmıyor, yada verdiğin MSDS lerde İSG kısmında eksik veri var diyip sizi sistemden atabilir.Bu gün gittim denetim hazırlık toplantısında mesela tesis için , kullandığı elektriğin% 40 ının YENİLENEBİLİR ENERJİden temin etmesi konusunda çalışıldı. Zor işler vesselam..