• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Biyolojik havuz hesaplama

halilcevre

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Ersem plastik ve granül dış tic. ltd. şti.
Arkadaşlar merhaba havalandırma havuzundan ne kadar çamur çekeceğimi hesaplamak için yardım alabilir miyim ?

Arkadaşın dediği heralde fazla çamur hesabını istiyor doğru mudur ?

benim ki kesikli sistem çünkü beyaz köpük oluşumu oldu.Bunun nedeni besin fazla bakterim az o yüzden çamuru çekmek istiyorum kubilay bey

evet bu fazla çamuru nasıl hesaplarım?Bu lazım bana kubilay bey

Ekteki dosyayı inceleyiniz..

Ekli dosyalar

• aktifkurs (1).doc
    1.4 MB · Görüntüleme: 118
Bakteri azsa çamur çekmek yerine aşılama yapsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Ya da eğer çamur çok yaşlı diyorsanız eski çamuru çekip aşılama ile yeni bakteri üretebilirsiniz. Yalnız bir kaç gün sonra yine köpürme olacaktır. Bu köpük ise genç aktif çamur nedeniyledir. Daha sonra belirli aralıklarla çamuru çektirin. @kubiay DUMAN beyin paylaştığı dosyadan faydalanarak işletme rejimine göre fazla çamurunuzu hesaplayabilirsiniz. En kesin sonuç ise uygulamada ortaya çıkar.