• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bitkisel atık yağların kontrolü yönetmeliği

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 19.04.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25791

Amaç

Bu Yönetmeliğin amacı, bitkisel atık yağların üretiminden bertarafına kadar, çevreye zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı bir biçimde alıcı ortama verilmesinin önlenmesini, bu atık yağların yönetiminde gerekli teknik ve idari standartların oluşturulmasını, geçici depolama, geri kazanım ve bertaraf tesislerinin çevreyle uyumlu yönetimi için buna yönelik prensip, politika ve programların belirlenmesi amacıyla hukuki ve teknik esasların düzenlenmesini sağlamaktır.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Not: Yönetmelik 05.11.2013 Tarihinde 28812 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğinde Değişik Yapılmasına Dair Yönetmelik'teki değişikliklere göre yeniden revize edilmiştir.
 

Ekli dosyalar

  • Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği.pdf
    3.2 MB · Görüntüleme: 175
Bitkisel atık yağların atık kodu nedir acaba?

20 01 25 Yenilebilir sıvı ve katı yağlar olabilir mi?
 
Bizim verdiğimiz firma 20 01 26* : 20 01 25 dışındaki sıvı ve katı yağlar kodu ile alıyor. Tekrar yiyecek olarak kullanımı olmadığı için bu kodla aldıklarını söylemişlerdi.
 
Benim de bir hastane ile yapmış oldukları anlaşmadan anladığım birleşmiş oldukları. Bu durumda yalnızca bir firma var bitkisel atık yağ ile ilgilenen. Teşekkürler bilgi için.

196 MAYSA YAĞ SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ "Z.GÖKALP M.E.TURGUT ÖZAL CADDESİ 14 B BAŞAKŞEHİR/İSTANBUL
tel:02125492020
fax:02125492019" İSTANBUL EK-1 Hava Emisyon,Bitkisel Atık Yağ Geri Kazanım Atık Kodları 17.04.2012 17.04.2017
 
Göksel Bey bakanlığın sitesindeki listesinden bakıyorum ben de şu an. Listenin linkini paylaşmak isterim ilgilenen arkadaşlar için.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Yalnız, konu ile tam olarak alakalı olmamasına karşın dikkatimi çeken şu oldu ki Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği durdurulmuş olmasına karşın bu durdurma kararından sonra Lisans almış birkaç firma olduğunu görüyorum listede, şimdi GFB listesini inceleyeceğim, benim de firmalarım var tüm işlemlerini tamamlamış, emsal teşkir eder bir durumu var ise bunu ilgililerle görüşmeyi düşünüyorum. Ortada bir haksızlık olmadığını umud ediyorum!!!

211 ENES KUYUMCULUK DEĞERLİ MADENCİLİK DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI İNŞAAT GIDA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ "İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÇEVRE SANAYİ SİTESİ 3.BLOK NO:14
tel:2124853094
fax:2124855061" İSTANBUL EK-1 Hava Emisyon,Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Atık Kodları 08.07.2013 08.07.2014
 
ben çalıştğım yerde ezici den gelenlerle konuşutğumda onların kolza ile birleşme yaptıkları yönündedir. hatta aldıkları atık yağları işlemedikleri İstanbul dışında yanlış hatırlamıyorsam Eskişehir/konya ikisinden biri olabilir. orada depoladıkları yöndedir. bunları belirli bir tonaja geldiklerinde geri kazanım yaptıklarını söylediler:
ama tam doğruluğu bilmiyorum denene bu:)
 
Merhabalar ;Bugün yani 05/11/2013 tarihinde Resmi gazete de çıkarılan yönetmelik değişikleri ile ilgili sorum olcakatı.Tehlikelki Atıkların Kont. Yön. ,Bitk. Atık Yağların Kont. Yön. , Atık Yağların Kont. Yön., Atık Pil ve Akü Kont Yön. değişikliklerini inceledim. Genelde Bakanlık ismi Çevre ve Şehircilik diye değiştirilmiş, diğer yönden ise lisanslı taşıma araçlarına gerek olmadığı belirtilmiş sanırsam. Ancak Teh. mad Kont. Yön. ise; tehlikeli atıklar lisanslı araçlarla taşınır denmiş. Tehlikeli atıkların taşınmasına ilişkin hususlar ise diğer düzenleyici işlemler ile belirlenir demiş.Burda ki diğer düzenleyici işlemlerden kastı nedir ? Diğer yönetmelikler de ise mesela atık yağ taşıma aracı Valilikten izin almak zorunda değil,her türlü araçla taşınır mı olarak algılamamız gerekiyor? Teşekkürler,iyi çalışmalar dileğiyle..
 
Emre bey zannımca araçların taşıma lisanslıyla ilgili olarak yeni bir yönetmelik çıkartırlar. Yoksa her türlü nakliye aracıyla taşınabilecekse, Çevre Mühendisliği zaten bitti Çevre Mevzuatı da biter.
 
Üst