• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Birleşik denetim

Erkan Karakaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ekim 2009
Şehir
İzmir
Firma
.
Çevre Denetim yönetmeliğince denetim sırasında istenen evraklar hakkında veya denetlenen arkadaşlar varsa bilgi verebilirler mi teşekkür ederim iyi çalışmalar
 
Merhaba, birleşik denetimde müdürlük, denetimi yapacağı tarihi bildirdiği yazı ekinde genel olarak istediği evraklara ilişkin listeyide gönderiyor bildiğim kadarıyla. Yani bizde öyle oldu. İstedikleri belgeleri sıralamaya çalışayım; ÇED, kalite ve çevre yönetim sistemi sertifikaları, acil durum planı, kapasite raporları, yapı kullanım izin belgeleri,atıksu analiz raporları,çevre izni(emisyon deşarj vb.), atık beyan formları, tehlikeli atık yönetim planı(3 yıllık),ambalaj atıkları piyasaya süren belgelendirme sözleşmeleri,malzeme güvenlik bilgi formları,tıbbi atık alındı belgeleri ve sözleşmesi vb....
 
fotokopi olur tabiki. asıl belgeyi çok önemli durumlarda istenir. belki UATF'lerde.. ben denetimlerimde asıl belgeyi isteyen denetiçi arkadaşlarla karşılaşmadım...
tabi emisyon raporu, atıksu analiz raporu gibi ölçüm-analiz raporlarının bir asıl kopyası tesiste olmalıdır...
 
@KaanDogukan

Katılıyorum birkaç belgenin aslını görmek istiyorlar çoğu zaman da görülen belgelerin bir fotokopisini alıyorlar ;)
 
Sormak istediğim 2 soru var:

Acil Durum Plânı tesiste yoksa Çevre Görevlileri olarak kendiniz mi hazırlıyorsunuz ?

Kalite ve Çevre Yönetim Sistemleri denmiş. Bunlar "varsa" şeklinde tercihe bağlı mı yoksa bir zorunluluk söz konusu mu ? Bildiğim kadarıyla bunları zamanla zorunlu hâle getirecek çeşitli bakanlıklar artık ancak henüz bir zorunluluk yok.
 
İlk sorunuz için bir cevabım yok, benim geçirdiğim denetimde acil durum planı sorulmadı sanırım ya da ben hatırlayamıyorum.

Kalite ve çevre yönetim sistemleri tabi ki zorunlu değil, eğer varsa sunacaksınız.
 
Aslında acil durum müdahale planlarını İş Güvenliği uzmanı hazırlar diye biliyorum ben.
 
Acil durum eylem planını iş güvenliği konusunda çalışan uzman bir kuruluşun hazırlaması daha doğru galiba. ama bu konuda herhangi bir rehber veya tebliğ yok bildiğim kadarıyla.
 
Bence burada bahsi geçen acil eylem planı oluşabilecek muhtemel çevre kazaları anlamına geliyor. Örneğin atık dökülmesi vb gibi konularda alınması gereken acil eylemleri içeren bir plan. Bunu sanırım çevre mühendisinin hazırlaması daha makul olur. İş güvenliği acil eylem planı iş kazalarını içeren çok farklı bir konu.
 
Öncelikle
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
çbs üzerinden seveso bildirimi yapılması gerekiyor. muaf olursanız acil durum planı hazırlamanıza gerek yok. Değilseniz 1.1.2014 tarihine kadar süresi var, o yüzden denetimlerde sormazlar.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Hiç evsel atıksu arıtma tesisi olarak birleşik denetim geçiren oldumu? Bizim arıtma çamurumuz ÇOK ve TOK değerlerinden dolayı tehlikeli atık sınıfına giriyor. Kendi alanımızda depolama bölümüzde şu an çamuru depoluyoruz. (kurutma ve yakma tesisi yapacağız) ancak sigorta falan yaptırmadık (yaptırmamız gerekmiyor diye düşünüyorum) ama evsel atıksu arıtma tesisinde çalışan arkadaşlar bu konuda neler yaptığınızı yazarsanız sevinirim.

Atıksu Arıtma Tesisinde Kokuya Sebep Olan Emisyonların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında koku ölçümü yaptıran varmıdır? Ve bu ölçümün yapılması zorunlumudur?
 
tesislerde depolanan atıklarla ilgili olarak 1 ton'u geçiyorsa aylık mali sorumluluk sigortası yaptıracaksanız, atık miktarıda çok ise geçiçi depolama izni almalısınız il müdürlüğünden
 
Yönetmelik bunu soyler dile getireceksiniz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 05.07.2008 tarihinde yayınlanan 26927 sayılı “Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik” tehlikeli atık; üreten, depolayan, taşıyan, geri dönüşüm faaliyetlerinde bulunan şirketlere “Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortası” yaptırma zorunluluğu getirilmiştir. Bu yönetmeliğin 12. Maddesine göre bu tarz firmalar faaliyetleri nedeniyle oluşacak bir kaza dolayısıyla üçüncü şahıslara ve çevreye verebilecekleri zararlara karşı ilgili yönetmelikle belirlenen esaslara göre bu sigortayı yaptırmaya zorunlu olup bu zorunluluğa uymayan kurum, kuruluş ve işletmelere bu faaliyetler için izin verilmez. Bilindiği üzere, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 13 üncü maddesinde “…tehlikeli atıkların toplanması, taşınması, geçici ve ara depolanması, geri kazanımı, yeniden kullanılması ve bertarafı faaliyetlerinde bulunanlar, bu Kanun ile getirilen yükümlülükler açısından müteselsilen sorumludurlar. Kanunda yer alan faaliyetlere ilişkin sigorta asgari teminatlar uygulama esasları Hazine Müsteşarlığınca tamamlanarak Tehlikeli Maddeler İçin Yaptırılacak Sorumluluk Sigortalarına İlişkin Tarife ve Talimat 09.05.2010 tarihli ve 27576 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olup, 11 Mayıs 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.
 
Bazı il çevrelerin sitelerinde denetim yapılacak işletmelerin listesi yayınlanıyor.
 
Üst