• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Birleşik çevre denetimi geçiren var mı?

pelinTekin

Kayıtlı Kullanıcı
Selamlar herkese,

Bu yıl Birleşik Çevre denetimi geçiren var mı? Nelere dikkat ediyorlar?
Örneğin biz üretim planlamasından dolayı eğitim yapamadık 7 aydır burada çalışıyorum. Ekim sonunda başlayacağız ancak haftaya denetimimiz var bu ne kadar problem olur?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar;
Yakın zaman da firmam da bir birleşik denetim geçireceğim. Bu benim ilk denetimim olduğu için birkaç tane sorum mevcut. istenilen belgelerde ;
Tehlikeli atık miktarı aylık 1000 kg altındaysa valiliğe gönderilen bilgi yazısı isteniyor. Bununla ilgili araştırma yaptım fakat bir örnek ya da herhangi bir bilgi bulamadım.
Ayrıca tesis bilgi formu istiyorlar. Tesis bilgi formu nedir? bir bilgim yok. Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,

Bilgi yazısını ilk kez duydum. 1.000 Kilogramın üzerindeyse Geçici Depolama İzni isteniyor da, altındaysa Valilik İzni ne alaka ilginç :D Tesis Bilgi Formu size iletilen dosyalarda olması lazım. 6-7 sayfalık bir form, siz dolduruyorsunuz. Çevre ile ilgili her şeyi soruyorlar o formda. Maksat gittikten sonra raporu hazırlarken faydalanmak.

Şeyda hanım merhaba, Kahramanmaraş il çevre müdürlüğü atıklar 1000 kg altında depolanıyorsa muaf olduğuna dair yazı veriyorlar. Örnek yazıyı akşam üzeri burdan paylaşırım. Aslında muaf olduğuna dair yazı alınmaması lazım ve yönetmelikte ilgili madde geçiyor.

@Cem Yılmaz bey teşekkür ederim cevaplarınız için. Bir sorun daha olacaktı. Tesise lisanslar alınırken kanalizayon deşarj iznimiz mevcut. Ve OSB nin yapmış olduğu analizde mevcut. Bu analizin sürekli yenilenmesi gerekir miydi? Alındığı zamandan beri öyle bir yenilenme yapılmamış.
[automerge]1581940658[/automerge]
Olgaç bey çok teşekkür ederim.

@Şeyda Balcı Öncelikle rica ederim, kanal deşarj belgesi belli aralıklarla yenilenir. Bağlı bulunduğunuz kanalın sahibi her kim ise (OSB, Belediye) kendi tasarruflarında atıksu numunesi alırlar. Sürekli yenilenmesi sizin sorumluluğunuzda değildir. Ancak analiz yapıldıktan sonra parametreler sınır değerleri aşarsa (kanal kabul sınır değerleri), işte o zaman sorunla siz baş etmek zorunda kalıyorsunuz.

1000 kg. Altında atık oluşuyorsa @Olgaç Sürmelihindi beyin dediği gibi Kahramanmaraş Geçici Atık Depolama İzni Muafiyeti yazısı veriyor, ayrıca tesis bilgi formunu bundan önce geçirdiğim birleşik denetimlerde hep İl Müdürlüğünden temin ettim, isterseniz bir sorun belki verirler.
Geçici atık depolama izin muafiyetini Kahramanmaraştan başka veren il varmı bilmiyorum ilk kez burda gördüm ben, bir dilekçe yazıp ekine sigorta ve son beyan formunu koyarsanız büyük bir ihtimal dilekçenize cevap gelecektir.
@Olgaç Sürmelihindi beyin de dediği gibi normalde 1000 kg/ay üzerinde atığınızın oluşması durumunda Geçici Depolama İzni almanız gerekmektedir.
[automerge]1581946178[/automerge]
Ayrıca atıksuyunuzu kime veriyorsanız (belediye/osb) kendi belirlemiş oldukları periyotlarda analiz yenilemesi isteyebilirler. Burdan direk şu kadar sürede yapmalısınız demek yanlış olur, atıksuyunuzu alan kuruma sormanızda fayda var.

Cevaplarınız için teşekkür ederim Oğuzhan bey. Telefondan ulaşamadım yarın gidip görüşeceğim il müdürlüğüyle.

Belki tesis bilgi formu ilgili il müdürlüğü web sitesinde olabilir, dilerseniz web sitesinide detaylı gözden geçirin belki gitmenize gerek kalmaz.
[automerge]1581946592[/automerge]
Aklımada gelmişken eğer denetimde bakacakları evrak listesini temin edemediyseniz il müdürlüğünden onuda isteyin denetim günü sıkışmazsınız(bazı il müdürlükleri dilekçe ile denetim listesini göndermiyorlar)