• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Birleşik çevre denetimi geçiren var mı?

pelinTekin

Kayıtlı Kullanıcı
Selamlar herkese,

Bu yıl Birleşik Çevre denetimi geçiren var mı? Nelere dikkat ediyorlar?
Örneğin biz üretim planlamasından dolayı eğitim yapamadık 7 aydır burada çalışıyorum. Ekim sonunda başlayacağız ancak haftaya denetimimiz var bu ne kadar problem olur?

Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, biz birleşik denetim geçirdik. İstanbul İl Çevre için konuşmak gerekirse herşeye bakıyorlar. Gelen denetçinin yaklaşımıda önemli tabi. Size tavsiyem riske atmayıp bir şekilde eğitim vermeniz.

@pelinTekin
2 sene önce geçirdim birleşik denetim. Bu sene de geleceklerini söylediler ancak henüz gelmediler. Tesis Çevre İznine tabi idi ve bütün evrakları tamamdı. Ama dosyayı alıp tek tek olması gereken bütün evraklara baktıklarını söyleyebilirim.

teşekkürler, eğitim dediğim gibi şu an planlamam imkansız gibi bir şey ancak sahada kısa bilgilendirmeler yapabilirim.
Peki genel saha turu yapıyorlar mı yoksa sadece evrak üzerinden mi bakıyorlar?

@pelinTekin

genel saha turu da var, ayaküstü yaptığın eğitimlere de evrak düzenleyebilirsin bence. Durumunu da anlatırsan, anlayışla karşılayacaklarını ümit ediyorum :)

@pelinTekin
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
3 kez birleşik denetim geçirmş biri olarak :) önceden geleceklerini bildiriyorlar ki belgeler mevcuttur sanırım sizde.Gelen denetmenlerin tutumu önemli bazı denetmenler en ufak ayrıntıya kadar karşıdakini sorguya çekercesine bilgi bekliyor :) Evrak kontrolleri,tesis işleyiş aşaması,çıkan tehlikeli atıklar bertaraf yöntemleri, belgeleri,işçilerin baret eldiven gibi koruyucu ekipmanlarını takmaları gibi şeylere dikkt ediyorlar.Eğitimle ilgili soru sorarlarsa durumunuzu izah eder en kısa zamanda yapacağınızı söylersiniz.İstedikleri belgelerin dışına çıkmıyorlar.Ayrıca geçici depolama alanınızıda temiz tutmanızı öneririm,sızıntı,döküntü v.b. Genelde birleşik denetimler rahat geçer evraklarınız tamsa kendinizden emin olduğunuz sürece problem çıkmaz. ;) Şimdiden bol şanslar :)

@pelinTekin 2 yıl önce İl Müdürlüğü ve 3 gün önce Bakanlığın yaptığı birleşik denetim geçirmiş biri olarak istemiş oldukları evrakları eksiksiz hazırlamaya çalış. Örneğin Proje onay Muafiyeti aldığın atıksu arıtma tesisinin muafiyet için alınan analiz sonuçlarına kadar. Ayrıca işletmeye hakim olursanız size güvenleri daha fazla artacağından eğitimi ay sonuna planladığınızı açıkladığınızda herhangi bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kolay Gelsin

Tabi ki,
Öncelikle birleşik denetim için istenen evrak listesi var. Bu listeyi eksiksiz bir şekilde hazırlamıştım. firmayı anlatan ve üretim süreçlerini anlatan bir sunum istediler, bu sunumu da hazırladım. Önce sunumla başladık, sonra evrakları kontrol ettiler.sonra da saha turu yaptılar.
Genel olarak ÇED belgelerine, tesise yeni eklenen proses var mı varsa ÇED görüşü alınmış mı buna bakıyorlar. Bacalara bakıyorlar. emisyon ölçümleri yaptırılmış mı bunu oldukça irdelediler. Atık sahasına, atık yönetimine, atık yönetim planına, DKKRye bakıyorlar. Bizde endüstriyel atıksu ve üretimde yan ürün oluşmuyor bunu beyan etmiştik. sahada gerçekten böyle olup olmadığını uzun uzun kontrol ettiler. aklıma gelenler şimdilik bu kadar.

@pelinTekin
Peki hangi şehirdesiniz acaba? Hiç sunum istenmemişti benden bugüne kadar. ilk kez duydum, isteyecekler mi acaba :))

Merhaba arkadaşlar;
madeni yağ, su bazlı yapıştırıcı, sıvı deterjan ve tekstil yardımcı kimyasalları üreten bir tesisimizde günlük ya da haftalık rutin kontrol listesi hazırlamam istendi. Daha önce bu tarz bir liste hazırlayan varsa yardımcı olabilir mi ? Teşekkürler.

@pelinTekin

Merhaba,
Geçen seneki denetimde sizlerle paylaştığım formlar üzerinden denetim yapılmıştır. Bir bakın derim, umarım faydası olur. İyi çalışmalar.

@pelinTekin

Ayrıca başlangıç eğitimi yapın derim. Firmanın mevcut durum analizi, yapılacaklar ve çevre cezaları gibi konu başlıkları olabilir. Eğitim formu ve fotoğraflar isterler.

Ekli dosyalar

• çed.docx
    153.6 KB · Görüntüleme: 87
  • su.docx
    143.8 KB · Görüntüleme: 53
  • İÇŞM kontrol listesi.docx
    52.4 KB · Görüntüleme: 81
  • kimyasallar.docx
    31.3 KB · Görüntüleme: 51
  • hava.docx
    124.8 KB · Görüntüleme: 48
  • gürültü.docx
    49.6 KB · Görüntüleme: 42
  • atık.docx
    216.2 KB · Görüntüleme: 74
Merhaba Arkadaşlar,
Kocaeli İl Çevreden Birleşik denetim geçireceğim. 2014 yılından bu yana faaliyeti var tesisismin. Miktarlar az olduğundan;
Atık pil göndermedim (TAP kutusu almıştım). Toner atıği (biriktiriyoruz) ya da tıbbi atık (sözleşmemiz var) henüz hiç göndermedim.
Denetimde sorun olur mu?

Nilay hanım atık ne ise o. Kimse size neden atık oluşturmadınız demez. Yer ki samimi olun. Haa farklı bir şekilde bertaraf işlemi gerçekleştiren var ise; tutupta İl Müdürlüğü onca sorun varken 3-5 kg tonerin, pilin derdine neden düşüyor diyemez.