• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bilgi Birikimi

Sibel Elmas

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Toplama ayırma Geri kazanım
Başka Bir konu açmak istiyorum siz değerli meslektaşlarıma. Burada mesleki olarak birçok birikime sahip mühendisler mevcut yeni çalışmaya başlamış benim gibi bir mühendisin sizden yardım yada bilgilerinizi paylaşmanızı istemekte kendimi haklı buluyorum.

Kendimi mesleki alanda geliştirmek ve bilgi edinmek işi öğrenmek konusunda neler yapabilirim ?
Okul eğitimi ile çalışmak çok farklı alanlarda oluyor bunu çalışınca fark ediyorsunuz.
Şuanki mevcut durum daha çok belgelendirme ve neyi nerde olacağını bilme ama ben bilemiyorum çoğu zaman neler yapabilirim sizce?

Çok soru sordum farkındayım ama site bizim bu yüzden cevaplarınızı almak isterim.

Merhaba Sibel Hanım,

Öncelikle hoş geldiniz. Şu an ÇMNet'in size sağlayabileceği en büyük avantajı kullanıyor; "bilgi paylaşımını istemekte kendinizi haklı görüyorsunuz". Maalesef günümüz toplumunda insanlar bir başkasının sırtına basarak yükselmeyi alışkanlık edindiğinden, bu söylediğinizi gerçek hayatta uygulamaya dökmeniz oldukça zordur. Çünkü mesleki bilgi ya hazırdır ve alınmayı bekliyordur ya da bir problemdir ve sizden çözüm bekleniyordur.

Uzun yıllardır sadece çevre mühendisliği alanında değil, hayatın tüm alanında bildiğini paylaşan bir insan oldum. Bunu yapma zorunluluğum tabi ki bulunmadı hiçbir zaman. Ancak bu davranışım sayesinde oldukça sağlam dostluklar kurdum. Karşılığında da aynı davranışı onlardan da görmek istedim. Burada yardımcı olduğum 1000 kişi varsa, aralarından 10 kişi bile bir başkasına yardımcı oluyorsa bunu kâr görüyorum. Çünkü ilk paragrafımda yer aldığı üzere, bildiğini saklayıp; başkasından duyduğu ile yükselmeye çalışan çok mahlukat var sektörümüzde. Bir şekilde iyi ve kötüyü kendimiz ayırt edebilmeliyiz.

Meslek hayatına atıldığınızda hangi sektöre yönelecekseniz, ona göre araştırmalarınızı geliştirmeniz gerektiğini söyleyebilirim. Örneğin; bir fabrika bünyesine girecek ya da bir danışmanlık firmasında çalışacak iseniz; hazırlamış olduğum şu makale oldukça işinize yarayacaktır: https://www.cevremuhendisleri.net/m...i-danismani-bir-tesiste-adim-adim-ne-yapar.7/

Tabi yine aynı sayfada yer alan makalelerden de, forum içerisindeki konulardan da yararlanabilirsiniz. Çok spesifik bir sorunuz olursa, yeni bir konu açarak bizlere iletirseniz beraber öğrenmiş oluruz.

Son olarak; güneşi arkanıza alırsanız, gölgeniz büyük olur. Henüz yüz yüze görüşmediğim pek çok insanı severim&saygı duyarım, onların da aynı şekilde hissettiklerine şüphem yok. Bunun da yolu paylaşmaktan geçer diyerek mesajımı noktalamak isterim :)

Tekrar hoş geldiniz.

Hoşbuldum çok teşekkür ederim Cem bey evet maalesef şuanki mevcut durum o yönde gerçek hayatta üstüne basarak yükselen çok insan var. Gönderdiğiniz uzantı içinde teşekkür ederim. Bende sizinle aynı görüşteyim paylaşmak her zaman insanların karşındakine saygısını ve sevgisini kazanır. Tabiki bir yerde bunu kazanmak sizi ne kadar etkileyebilir ama kendim aldığım bu bilgi paylaşımı için çok minnettar ve mutlu oluyorum.

Sibel hanım, sorunuz çok genel olmuş zira her sektör için farklı tavsiyeler gelebilir. Öncelikle Kariyer başlıklarına bakmanızı öneririm forumda. Olmazsa olmaz diyebileceğimiz her muhendis genelinde paylaşımlar yapıldı. Buna rağmen soru işaretleriniz kalırsa seve seve yardım ederiz.

Paylaşımlarınız çok değerli. Her gönderiye yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz ile destek olmaya çalışıyorsunuz.
Yine sizin gibi paylaşımlarıyla değer katan bir çok arkadaşımız daha mevcut ama dediğiniz gibi bazı olumsuz durumlar da mevcutmuş.
Umarım, öğrendiğini paylaşan değere sahip olan arkadaşlarımızın sayısı artar.