• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bi̇tki̇sel atik yağ

Ne anlamda ? Nasıl mı yıkanır ? Prosesi mi soruyorsunuz ?
 
ssibelaslanBitkisel atık yağlı varilleri kabaca şöyle yıkarsınız.
Sıcak su hazneli bir yıkama makinesini alırsınız, içine temizlik için gerekli kimyasalları koyarsınız. Daha sonra elinize aldığınız tazyikli su tabancası ile varilleri bir güzel yıkarsınız. Daha sonra varil içerisinde suyu bir güzel sızdırdıktan sonra açık havada kurumaya bırakırsınız.
Variller kurudu mu? Sonra satışını yapar ve paranızı kazanırsınız.

Bu işin atık kısmına gelirsek;
1-Endüstriyel nitelikli atıksu,
2-Yıkama işleminde oluşan atıksu için arıtma gerekir bunun çamuru,
3-Tesis yağlı bidon boşaltımı sırasında kırılma vs. durumu ihtimaline karşı tehlikeli atık,
4-Yıkadıktan sonra temizlenen bidonların kırılma vs. durumu ihtimaline karşı tehlikesiz atık,
5-Aldığınız kostiklerin boş bidonları
6-Ofis kaynaklı tehlikeli ve tehlikesiz atıklar oluşmasını öngörüyorum.

Ayrıca bu işlem Tehlikeli Atık Geri Kazanım, Yeniden Kullanıma Hazırlama ve Tanker Temizleme lisanslarına tabidir.
 
Oğuzhan KeskinMerhaba, üstadım öğrenmek istediğim bir konu var. Bitkisel atık yağ ambalajları tehlikeli atık mıdır. Bununla ilgili bir bir tecrübeniz veya paylaşabileceğiniz resmi bir kaynak (yasal mevzuat - yönetmelik vs. gibi) var mı. Bir arkadaşım tehlikesiz şekilde değerlendirilebileceğini söylemişti ama sonuç olarak bitkisel olması düşüncesiyle. Sizin de yorum ve bilginizi almak istedim. Sürö-ü lisan etti isem affola.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Hüsamettin SelçukBitkisel atık yağın kendisi tehlikeli atık olduğundan dolayı bitkisel atık yağları depoladığınız ambalajlarda tehlikeli atık olarak değerlendirilir.

Mesajımı düzeltiyorum;

Ambalaj atığı konusunu gözden kaçırdım @Tolgay Doğan hocamın dediği gibi bitkisel yağ ambalajları ambalaj atığı olarak geri kazanıma gönderilmesi gerekmektedir.
 
Son düzenleme:
Son düzenleme:
Son düzenleme:
Üst