• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra Bildirimi

Gözde SOLEY

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
.
Bekra bildiriminde tesisimde kullandığım deterjanları, sıvı sabunları, bulaşık deterjanlarını girmem gerekiyor mu?

Merhaba ,

Yönetmelikte aşağıdaki gibi bekranın uygulanmayacağı tesisler belirtilmiş .Dolayısıyla marketler zincirinin de depolama yaptığı kimyasalını bildirmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

1583235470768.png

Cevabınız için teşekkürler.

Bulaşık deterjanı olarak sisteme nasıl girişini yapıyorsunuz? Aldığım msds formunda karışım olarak gözüküyor.karışımları eklerken nasıl bir yol izlemem gerekiyor msds üzerinden? İçerisinde bulunan maddeler bunlar tehlikeli karışım ekle kısmından tek tek mi gireceğim ?

1583235922936.png

Tehlikeli Karışım ekle kısmından ilerleyerek diğer karışım ekle seçeneğinden manuel girişini yapıyorum. Bunu CAS numarasından elde edemediğim tüm kimyasallar için yapıyoruz. Karışımları tek tek girmeyeceksiniz. Sadece Bulaşık Deterjanı ad altında girmeniz yeterlidir.

Ayrıca aşağıdaki konudan tüm sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

Bekra bildirimleri

Tüm kimyasalların bildirimi olmaması gerekli diye düşünüyorum.
Toplama kuralı yaparak, tesiste depolanan kimyasalların çevresel, kimyasal ve fiziksel etkilerine göre ayrı gruplandırılarak, toplama kuralı sonucunda üst seviyede çıkan gruplara göre ayrı yapılmalıdır.

İl müdürlüğü'ne tesiste kullanılan kimyasal yok o yüzden bekra girişi yapılmayacak diye söylediğimde tesiste kullandığın deterjanda mı yok diye bir soru ile karşı karşıya kaldım.

@Fatih Koçak Hocam toplama kuralı dışında kalanların bildirim yapılmasına gerek yok ki. Ben mi yanlış biliyorum. Pilot tesis olarak denetim gerçekleşti. Bu konu da geçti. Toplama kuralı sonuçta 1 den buyuk çıkan gruplara giren kimyasalların bildirimi yapılacağı belirtildi.

@Yiğit KURT Hocam ben tesisimdeki tüm kimyasalların bildirimini yapıyorum. Bu konu ile ilgili hiç denetim geçirmedim ilk defa da sizden duyuyorum. Dolayısyla da risk almamak için tüm kimyasallarımın bildirimini yapıyorum.
Sonra il müdürlüğü gelip bana bunu demesin diye :)

İl müdürlüğü'ne tesiste kullanılan kimyasal yok o yüzden bekra girişi yapılmayacak diye söylediğimde tesiste kullandığın deterjanda mı yok

@Fatih Koçak Eskiden dediğiniz gibi idi.
Ancak yeni toplama kuralı da gruplarına göre kategori olarak ayrı ayrı uygulanıyor. Bu sebeple toplama kuralına göre 1 'den buyuk çıkanların bildirim yapılması gerekir.

İl müdürlükleri ile ilgili kısma imza atarım ;)