• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aylık Değerlendirme Raporu Doldurulması?

hasan140715

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Şubat 2018
Firma
ENSATURK MÜHENDİSLİK
Merhabalar,

Aylık değerlendirme raporlarında tesiste oluşan atık türleri bölümünde oluşan atık türlerini yazmak yeterli mi yoksa atık miktarlarını da yazmak gerekiyor mu? Tesiste atıkları tartma gibi bir şey yapılamıyor, böyle olunca ortalama bir şeyler mi yazılıyor?

Özellikle denetim geçiren ve denetimde aylık denetim raporlarına bakılan arkadaşlardan öneri bekliyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
@hasan140715

Atık yönetimi kısmında (B.3) yalnızca aşağıdaki üç başlık var:
-GENEL ATIKLAR
-PROSES ATIKLARI
-ATIK ANALİZLERİ

Genel atıklar kısmında; tesiste oluşabilecek atıkları, hangi firmaya verdiğimizi ve varsa sözleşme tarihini yazıyoruz. Örnek verecek olursak; "Tesiste bulunan revirden kaynaklı 180103 kodlu Tıbbi Atıklar, _________________ firmasına verilmektedir. _________________ tarihine kadar geçerli sözleşme mevcuttur." vs.

Proses atıkları kısmında, prosesinizden kaynaklanan atıkları aynı şekilde açıklayabilirsiniz. Buna da örnek olarak; "Tesiste proses işlemleri sonucunda oluşan 040222 kodlu işlenmiş tekstil elyaf atıkları _________________ firmasına verilmekte olup; _________________ tarihine kadar geçerli sözleşme mevcuttur."

Atık analizleri kısmı zaten adından anlaşılacağı üzere analiz gerektiren atıkları kapsıyor. Katı atık analizleri, atık yağ analizleri vb. Miktar kısmını yazmanız zorunlu değil. Ben genelde miktar kısmını, aylık değerlendirme raporunun en sonunda bulunan "ekler" kısmına tablo şeklinde ekliyorum.
 
@Cem Yılmaz

Bilgiler için teşekkürler Cem Bey.

Peki tblo yaparken her ay oluşan atıkları tartıp mıı yzrunuz? yoksa ortalama değer mi?
 
Cem arkadaşımın affına sığınarak ben cevaplıyorum. Aylık atık giriş miktarlarını tartmanız daha sağlıklı olacaktır. Hem atık gönderirken net miktarınız belli olmuş olur, hemde depoladığınız miktarı belirlemiş olursunuz. Ancak tartım mümkün değilse yaklaşık miktarda girebilirsiniz.
 
@orhan eskicioğlu

Estağfirullah hocam :)

@hasan140715

Ortalama değer yazamazsınız, çünkü somut bir veri olmaz. Mart Ayı için atık miktarı yazacaksanız; Şubat Ayı'nda çıkış yaptığınız atık miktarlarını yazarsınız. Her ay, bir önceki ayın verilerini yazarak ilerlersiniz. İşin diğer bir kolay yanı, 2019 yılında atık beyanı yapacağınız zaman, eksik olan ya da atladığınız bir atık varsa, bu aylık değerlendirmelerden öğrenebilirsiniz.
 
@orhan eskicioğlu

Teşekkürler ;)

@Cem Yılmaz

Tesisten her ay çıkış yapılıyor olsa evet dediğiniz olur, işlerde kolay olur. Ama çoğu firmamda 6 ay da bir veriyoruz (atık az çıktığı için) firmaya fazla maliyet olmasın diye :)
 
Üst