• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Att tesis sorumlusu çalışma alanı hakkında

A

Anonim (52be)

Merhabalar D sınıfı endüstriyel arıtma tesisi belgesi belgem var bir süredir organize arıtmasında çalışmaktayım çevre mühendisi olarak fakat A sınıfı çevre mühendisi de bulunmakta tesis onun üzerinde benim girişim çevre mühendisi olduğu için c sınıfı belgesi alma şansım var mıdır

Merhaba,

Elbette vardır. SGK Dökümünüz 21.43 şeklinde ise o arıtmada çalıştığınızı belgelemeniz daha da kolay olur. Aksi bir durum gelişme ihtimaline karşı eğitim duyurularını dikkatli okuyup, talep edilen evrak varsa hazırlamak gerekiyor yalnızca (bazen kaşe-imzalı yetkilendirme evrakı isteyebiliyorlar). Bir arıtmanın birden fazla tesis sorumlusu bulundurmasında bir engel yok mevzuata göre.

Cem YılmazÇok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için Cem Bey bildiğim kadarıyla d sınıfı sadece fiziksel arıtması olan daha küçük debilerdeki arıtma tesislerinde çalışabilir şu an çalıştığım arıtma baya büyük debilerde fiziksel kimyasal biyolojik arıtma yapıyor A sınıfı gerekiyor yetkili olmak için yine de geçerli değil mi bu söyledikleriniz 🙌🏼

Önceki cevapları görüntüle…
Merhaba, benimde bir sorum olacak sizlere, şuanda C sınıfı arıtma tesisinde görev almaktayım ancak resmiyette bunu bildirmedik. D sınıfı belgemi C sınıfına yükseltmek için sınav döneminde burada görev aldıgımı gösterir yazıyı sunmayı düşünüyorum. 1 sene görev almış sayılıp belgemi C sınıfına yükseltmemde bir sorun olmayacaktır diye düşünmekteyim yanlış mı düşünüyorum?
Şimdiden teşekkürler.

Anonim (52be)Bizde de aynı durum var. Kurumunuzun "tesisimizde .... tarihten itibaren tesis sorumlusu olarak çalışmaktadır" şeklinde yazdığı kaşe imzalı bir resmi yazı sizin için yeterli olacaktır. Ben bu şekilde D'den C'ye yükselttim. Aralık ayında 3 senem dolacak, eğitim ve sınav açılırsa B'ye yükseltmeyi hedefliyorum.