• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu için teknik uygunluk muafiyet yazısı hangi aşamada sisteme yüklenir? gfb mi izin lisans mı?

A

Anonim (d636)

Arkadaşlar selam atıksu için teknik uygunluk muafiyet yazısı hangi aşamada sisteme yüklenir? GFB mi yoksa Çevre izin lisans mı? bununla ilgili bir yazı bulamadım.

Çözüm
Atıksu için teknik uygunluk muafiyet diye bir doküman yoktur.
"Atıksu arıtma tesisi proje onayı veya muafiyeti" isimli dosyadan bahsediyor olabilir misiniz? Eğer öyleyse izin aşamasında yükleniyor. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği eklerinde yer almaktadır bu bilgi.

1722950548162.png
Atıksu için teknik uygunluk muafiyet diye bir doküman yoktur.
"Atıksu arıtma tesisi proje onayı veya muafiyeti" isimli dosyadan bahsediyor olabilir misiniz? Eğer öyleyse izin aşamasında yükleniyor. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği eklerinde yer almaktadır bu bilgi.

1722950548162.png

Çözüm
@Cem Yılmaz Bahsettiğim konu evsel atıksular harici prosesteki soğutma sularının tesis içerisinde devirdaim yapılarak alıcı ortama deşarj edilmediği ile ilgili yazı ben de AAT Proje Onay Muafiyeti olarak biliyordum fakat bir yazıda Teknik Uygunluk Muafiyet başlığı ile yazıldığı için emin olamadım.
Teşekkür ederim

Selamlar,
Hazır beton santrallerinde saha sularının ve beton karmasuyunun tekrar kullanımına ilişkin üniversieden alınan uygun raporu il müdürlüğü tarafından onaylanır bu kapsamda atıksu muafiyet kapsamında alana il uygunluk aşamasında ilgili yazıyıda yazabilirsiniz.

b) Evsel ve endüstriyel atıksular arıtıldıktan sonra yeniden kullanılabilir. Temassız soğutma suları hariçyeniden kullanılacak endüstriyel nitelikli arıtılmış atıksuların hiçbir şekilde alıcı ortama deşarjedilmemesi şartıyla proseste kullanılabilirliğine ilişkin, üniversitelerin çevre mühendisliği bölümüneveya hazırlayanlar arasında çevre mühendisliği bölümü öğretim üyesi yer alması koşuluyla ÇevreAraştırma ve/veya Uygulama Merkezlerine, Çevre Enstitülerince Teknik Raporun hazırlanması vehazırlanan Teknik Raporun ilgili onay merciince uygun görülen atıksu arıtma tesisleri,Ancak, yeniden kullanılacak evsel nitelikli atıksularda, gıda sektöründe kullanımı hariç olmaküzere yeniden kullanım amacına uygun kalite kriterleri Proje Onay kapsamında değerlendirilecektir.

@Erkan Karakaya Erkan Bey teşekkür ederim bahsettiğim konu buydu. İl uygunluk aşamasında bu yazıyı yazıp, İl Md. Onaylı Muafiyet yazısını Çevre Lisansı aşamalarında mı yüklemeliyim?