• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu deşarjı

A

Anonim (4a6e)

Merhaba.
Jeotermal kaynaklı atıksuyu alıcı ortama bırakan bir işletme için Geçici Faaliyet Belgesi alındı. Sorum; alıcı ortam deşarj yapıldığı için iç izleme nasıl, hangi koşullarda yapılacak?
 
Arıtma tesisi kapasitesine göre atıksu numune alım sıklığı belirlemeniz gerekiyor. GFB'de de Atıksu Deşarj kısmında bahsedilmiştir.
0-50 m³/gün için 4 ayda bir
51 - 200 m³/gün için 2 ayda bir
201 - 1.000 m³/gün için ayda bir
1.001 - 10.000 m³/gün için 15 günde bir
10.001 m³/gün ve üzeri için 7 günde bir.

İç izleme için Melbes üzerinden başvuru açmanız gerekiyor. Şu an açacağınız başvuru; 31.12.2022 tarihine kadar geçerli olacak. Dolayısı ile kaç numune alınacaksa buna göre seçim yapmanız gerekmekte.
Parametreler için ise; SKKY 'de hangi tabloya dahilseniz onları eklemeniz gerekiyor.
 
Cem YılmazMerhaba, Ocak 2023te atıksu deşarj izni alınmış bir firmam için 4ayda bir iç izleme kapsamında numune alımı gerektiğine göre melbesten bugün başvuru yaparsam arıtma çıkış numunesi adedini 1 kez düşünerek 30.06.2023 e kadar mı bir laboratuvar atanacak yoksa başvuru tarihinden itibaren 6 ay sonrasına kadar mı ?
 
Merhabalar bi konuda fikir almak istiyordum beton santrallerindeki çöktürme havuzunda oluşan su tekrar betonda ve araç yıkamada kullanılmakta bunun ile ilgili teknik rapor mevcut peki bu suyu alan sulamada da kullanabilir miyiz hammadde sulamada ve tozumayı engellemek için araç güzergahlarının hareket ettikleri yerleri fıskiye sistemi ile çöktürme havuzunda çıkan su ile sulama deşarj mı sayılmakta yok kullanılabilir mi analizlerimiz mevcut
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
imkgMerhaba,

Geri dönüştürülmüş suyu sulama olarak kullanabilirsiniz. Bu durumu raporda belirtilmekte fayda var. Gerekirse raporun hazırlandığı üniversite ile görüşerek revize ettirebilirsiniz ve durumu il çevreye dilekçe ile bildirebilirsiniz.
 
Bakanlık tarafından tablo belirleme süreci tamamlandıysa gerisi debisine göre devam edecek , jeotermal kaynaklar için Bakanlık özel tablo oluşturuyor artık
 
Merhaba , atıksu deşarj konulu çevre İzni yenileme uygunluk başvuru denetiminde dsi den atıksu deşarjı ile ilgili görüş alındı mı diye soruldu , kuru dere yatağına deşarj yapıyoruz oradan çaya bağlanıyor .
Daha önceki çevre izni uygunluk denetimlerinde ve çevre izni yenileme başvurularında bu belge istenmemiş ve Çevre İzni belgesi yenilenmiş , hangi yönetmelik kapsamında bu belge isteniyor yardımcı olabilir misiniz ?
 
Merhabalar,
Çevre Yönetim Hizmetleri yürüttüğüm bir kamu kurumunun atıksu deşarj izninin yenilenme zamanı geldi. ancak kurum bu zamana kadar hiç iç izleme yaptırmamış ki şu an arıtma tesisi neredeyse yok diyebilirim. gerekli bakım onarım işlemleri için aksiyon aldılar ancak uygunluk başvurusu için 53 gün kaldı. bu zamana kadar tüm bakım onarım yetişti diyelim iç izleme olmayınca ne gibi bir durum ile karşılaşılabilir? konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum
 
Üst