• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu bakteri üretilmesi yardım

muratcan kucuker

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağustos 2014
Firma
KASKİ
Mrblr tosya atiksu aritma tesisinde calismaktayim suan aritim ve isletmeye alinmasi icin bakteri uretim asamasina geldim havuzlari taze su ile doldurduk 4 gundur DAP gubresi ile takviye yapip bakteri uretmeye calisiyorum suan imhofftan okudugum deger 50 ml civari oksijen seviyem 5.5-6 larda bana yol gosterebilir misiniz daha cok yeniyim meslekte
 
Bakteri için 2-4 mg/l çözünmüş oksijen arası bakteri için uygundur.Ph ve sıcaklık bu konuda önemli 6-9 arası bir aşı yapmanız gereklidir buda uygun bi firmadan arıtmanınj kapasitesine göre 2 veya 3 vidanjörlük bir aşı ile dap ve üre takviyesi ile azot fosfor durumunun takibi ile bakteriyi çoğaltabilirsiniz.
 
Oksijen seviyesi önemli, fazla oksijen bakteriler üzerinde baskı oluşturuyor ve büyümelerini kısıtlıyor. Gübre ilavesi yaparken çıkış değerlerindeki azot fosfor konsantrasyonunu aşabileceğini unutma. Bunun yanı sıra çamur yaşını oturtmaya çalış. Eğer ki bakteri büyümüyor diip çamur atmayı kesersen havuz içerisinde ölü bakteri birikmesi olacak ve dolayısıyla toksik bir ortam oluşacak bunun yanı sıra genç bakteri oluşması azalacak.
 
Bende difuzor degil aerator var oksijen seviyesini 3.5- 4 e cektim aeratorler bunu saglayacak sekilde otomatik calisiyor bakteriyi nasil yetistirebilirim benim seviye imhoffta daha 80 de ve kopuk olusumu da yok havuzda anlamadim gitti
 
Azot, Fosfor Ölçümleri Yapılıyormu ..? Havalandırma Girş AKM ve Deşarj AKM si Nedir (Atık Su Alıyorsan) BOİ Biliyormusun Giriş Ve Çıkış KOİ lerinide Verirsen Net Bir Bilgi Paylaşabilirim
 
Giris akm 454mg/lt havalandirmadaki akm 2204mg/lt idi 2 gun once cikis akm ise 14 idicikis fosforum 3 kusur tam hatirlayamadim giris te 8-10 mg/lt giris azotum 69 idi 2 gun once cikisim da 32 mg/lt ama surekli dap gubresi kullandim simdi bugun tekrar olcum yapicam

Ancak imhoffta okudugum deger cok yavas artiyo 150 okudum bugun boi ye bakmadim ama cikis akm 100 lerde benden istenen 125 onu da sagladim
 
1-Oksijen değerlerini okuyan sensör arızalana bilir.Elinde portatif Oksijenmetre var ise tekrar ölç ve scaladaki bilgilerle karşılaştır.
2-Toksit metallerin tasarım kriterlerinden fazla ise bunlar bakterinin büyümesinde aktif rol alırlar.Bu değerleri analiz etmende fayda göreceksin.Eğer metallerin fazla ise bunu da şayet var ise kimyasal arıtmada ki uygun hazırlanmış poli dozaji ile çözersin.Poli iyice karışmalı ve atıksuya vermeden önce 1 saat karıştır.
3-Ve aeratör kullandığınızı beyan etmişsiniz.Unutmayın aeratör verimi diye bir şey vardır. Aeratör montajında(açısal konum montajı .Litaratür 45 derecelik açı ile konmasını yazar) Eğim 45 den fazla ise havuz içerisinde karışma olamayacak ve anaerabik ortam yaratacaksin. Buda org-N ve ya NH4-R gibi kirleticilerin yok ise orada ölü bölge oluşturacaksın.Oksijen verimine bakıp montaj doğrudur demeyin.Zaten sizin bakteriniz az o nedenle oluşturduğunuz oksijeni tüketecek durumunuz olmadığı için rahatlıkla aeratör verimli çalışıyor hissine kapılabilirsiniz.

Tesisin tam olarak nasıl dizan edilmediğini bilmediğim için şimdilik bu kadar yazabiliyorum
 
1- oksijen seviyesini çok yüksekte tutuyorsunsunuz 1,5-2 mg/l civarında sabitlemeniz yeterli zira fazla hava debisi yüzünden flok parçalanmasına neden olabilirsiniz.
2- evsel bir arıtma işletiyorsunuz size yakın bir arıtmadan vidanjörle aşı çamuru alın bu sürecinizi hızlandıracaktır.
3- oluşan MLSS çok düşük ve uygun seviyeye gelmesi zaman alacaktır. DAP gübresiyle vakit kaybetmeyin

kolay gelsin iyi çalışmalar...
 
tesisimde imhoff tan okuduğum değer 900 dipten havalandırma havuzundan çektirme yapıyorum bunun nasıl önüne geçebilirim.Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Üst