• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atiksu arıtma tesisi imalat ekipmanları maliyet hesapları

Eda Tekin

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
ASM ARITMA SİSTEMLERİ
İyi Günler ,

Atıksu Arıtma Tesisi imalat ekipmanları için maliyet hesaplarının formüllere dökülmüş şeklinde olarak doküman konusunda yardımcı olabilecek olan var mı?

Teşekkürler

Eda hanım merhaba,

Formülü olduğunu hiç sanmıyorum. her tesiste kullanılacak malzeme sınıfı, malzeme türü değişecektir. genellikle yapılan kullanılacak malzemelere karar verildikten sonra firmalardan teklif alınması yada birim fiyat listeleri üzerinden fiyat çıkarılması yönündedir.

Malzeme cinsi ve ölçüler değişken halde tutulup ( elle girilen veriler) diğer hesaplamalar formül oluşturulabilir diye düşünmüştüm .Bu nedenle böyle bir soru yöneltmiştim.

Teşekkürler

basit bir excel tablosu ile halledilebilir. tabloyu kişi kendi hazırlayabilir. sonuçta dışarıdan bulunan bir tablodan daha kullanışlı ve esnek olabilir. fakat sürekli değişen fiyatların güncellenmesi sorun olabilir. atıksu arıtma ünitelerinin çeşitliliği hesaba katılırsa, iş içinden çıkılmaz hale gelebilir. bu sebepten, zannedersem kimsenin elinde böyle bir hazır tablo yoktur.
ben denedim bir şeyler bununla ilgili, işi kolaylaştıracak başka programlar da vardı ama uğraşılacak dert olmadığına kanaat getirdim.

Eda hanım ekipmanların maliyetlendirme tablolarını firmada çok rahat bulabilirsiniz, o konuda çalışma yapanlar mutlaka olmuştur.

Selim Bey sizin çalışmalarınız var :) ama ben toparlamaya ve düzenlemeye çalışıyorum .Farklı çalışmalar var ise onları da görmek istedim bu nedenle bu şekilde bir soru yöneltim .