• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıkların alan kaplaması

Çiğdem C

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Firma
çevre danışmanı
Merhaba arkadaşlar,

Atıkların daha az yer kaplaması için ve aynı zamanda atıkları gönderirken maliyeti azalmak amacıyla atıklarımızı preslemek veya küçük parçalara ayırmak istiyoruz. Nasıl bir ekipman almalıyım? Yardımcı olabilir misiniz?

Preslemek mümkün ancak parçalara ayırma işine girerseniz, geri kazanım lisansına tabi tutulursunuz. Uygun boyutta bir pres makinesi alabilirsiniz. Ayrıca yanlış yönlendirmemek adına tam olarak yaptığınız faaliyeti, hangi izinlere tabi olduğunuzu da belirtirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.
İyi çalışmalar.

Orhan Bey, tersane firmasıyız. ahşap ve boya kutuları çıkıyor. hava emisyon konulu izne tabiyiz.

Ahşaplar tesis içerisinde yeniden kullanılabilir malzemeler ise tesis içerisinde izne tabi tutulmadan işlenebilir. Sadece fiziksel işlemeden bahsediyorum palet sandık onarma gibi. Tabi onarılan ambalajlar (paletler sandıklar) sadece tesis içerisinde kullanılacak ticareti yapılmayacak. Ama bu durumda işleme işi için il müdürlüğüne bilgi vermek gerekmektedir. (bilgi vermeye gerek yok diyenlerde var ama görüş sormak daha doğru olur)
Boya kutuları için dikey pres kurulabilir. Pres operatörü istihdam edilerek tehlikeli atıklar preslenir atık alanında depolanır.

Ahşapları atık aracına yükleyebilmek için mecburen kepçe ile parçalıyoruz. Özel bir makine ile parçalanması arasında bir fark olmayacağını düşünüyorum ama...nasıl bir makine almam gerektiğini bilmiyorum.

Ahşap atıklar eğer ambalaj ya da tehlikesiz ise satılabilir. Tehlikeli ise yapılacak pek bir şey yok söylediğiniz gibi yapılabilir. Çevresel etkileri gözetilerek tabi.