• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık yönetim planında beyan edilenden daha az atık göndermek

• Konuyu başlatan Anonim (6809)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (6809)

Arkadaşlar merhaba,
Atık yönetim planında beyan edilenden daha az atık göndermek herhangi bir sorun yaratır mı?
Tesiste olmadığım gün sorumlu personel, 150202 atıklarımızı almaya gelen firmaya atıkların sadece yarısını vermiş. Bu nedenle hem ayp'de bulunan miktardan daha az atık göndermiş olduk. Hem de bununla ilişkili olan ve gönderilen atık yağa göre daha az eldiven giysi gitti bu bir sorun yaratır mı?
İlk iş deneyimim ve sorabileceğim kimse yok o nedenle sizlere sormak istedim.

Merhaba,

Büyük bir problem yaratmaz. Atık yönetim planı, sizin de bildiğiniz üzere tahmini çıkabilecek atıklara ait bir plandır. Planladığınızın altında kalmak ya da az bir miktar aşmak kabul edilebilir. Ancak planladığınızdan çok daha yüksek miktarda atık göndermek ya da planda olmayan bir atığı göndermek sorun olur. Bu durumda AYP'yi yenilemek doğru hamle olacaktır.

Dipnot: 6 Ocak 2023 tarihli Bakanlık dağıtımlı yazısına göre; EK-1 kapsamındaki tesislerin AYP hazırlayıp İl Müdürlüğüne onaylatması zorunludur. EK-2 kapsamında ve Kapsam Dışında kalan tesislerin AYP hazırlaması zorunlu ancak onaylatması zorunlu değildir.

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Yani olası bir denetimde neden az çıktı diye sorgulamazlar değil mi?
6 ay içinde geriye kalan ve birikenleri de göndereceğim.