• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık yağların sudan ayrılması

cecey712

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nisan 2013
Firma
ORTADOĞU RULMAN SANAYİİ
Merhaba,

Bizim firmamızda prosesten çıkan atık yağlarımızın içinde %80 oranında su var ve biz bu suyu yağdan arındırıp olabildiğince susuz hale getirmek istiyoruz. Bu konuda yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Aynı sorun bizde de mevcut. Daha bugün atık yağ aracı geldi varillerden yağ çekiyorlar, büyük bi kısmı su olduğu için almadılar....Ben şimdi varil içerisindeki atık yağı sudan nasıl ayıracağım?:(Konu hakkında yardıma ihtiyacım var arkadaşlar.
 
@Mahmut Cimşit
Peki bu su ayırıcı separatörlerin ortalama fiyatları hakkında bilginiz var mı? Pahalı bir sistem/makina mı?
 
Basit sistemler mevcut. Uzun vadede düşündüğünüzde karlı oluyor.
ayrılmamış atık yağı sulu ile geri kazanıma gönderemezsiniz sizin için maliyet.
ayrılmış atık yağı geri kazanıma gönderirseniz para kazanırsınız.
 
Bazı enzimler veya bakteriler var, atık sudaki yağ ile beslenerek yok ediyorlar. O tür maddeleri araştırabilirsiniz. Bioturka diye bir firma vardı, bir ara bana tanıtıma gelmişlerdi, onların sitesini de inceleyip fikir elde edebilirsiniz. Bununla ilgili çalışan çeşitli firmalar da mevcut.
 
Herhangi bir firma ile çalşıp sonuç alan arkadaşların yorumlarını da bekliyorum , çünkü biz bunu seperatorlerle temizlemeye çalıştık ancak seperatörler çabuk tıkandısonuç vermedi..
 
seperatörün kapasitesi yetersiz kalmıştır. otomatik yağ pompalı seviye sensörlü modeller dahi mevcut. ilk yatırım maliyetinden kaçınmayın. ayrıca "kazancıoğlu " yazıp aratın diye bir de ufak tavsiyede bulunayım.
 
@cecey712 arkadaşım lafım sana değil. Şimdiden yanlış anlaşılmasın diye söylüyorum.
bu forumdakiler neredeyse hepsi mühendis veya mühendis adayı. Biz bu üniversitelerde farklı hocalar ile farklı dersler gördük. Ama yetiştirilmemizdeki ana gaye, çözüm noktası olmamız. Bunun için araştırma yapmayı ve bu araştırmalar ile çözüm yoluna gitmeyi öğrenmiş olmamız gerekli değil mi ?
 
@Mahmut Cimşit

buna katılıyorum. ayrıca piyasa araştırması yapmaktan çekinmememiz de gerekiyor. yani telefonun başına geçip 1-2 saati ayırıp bütün ilgili firmaları arayıp fikir almak lazım. kısa yoldan bir teklif alıp hemen mukayese etmeli. bu konudaki sistemlerden bağımsız olarak, hangi soruna hangi çözümü getiriyorlar, hangi malzemeler ve kimyasallar kullanılıyor, maliyeti ne, istenene çalışma ortamında ne kadar emniyetli çalışır vs.. böyle uzayıp giden soruları en kısa sürede cevaplandırmak gerekiyor.

ayrıca, mesela diyelim su yağ karışımını ayırmalıyız. diyelim sorun bu. yağ zaten suya karışmıyor normal şartlarda, çok nadir durumlarda ekstra bir kimyasal falan gerekir. bundan hareketle kısa bir internet aramasıyla envai çeşit standarda ulaşıp, isteğimize uygun makineyi boyutlandırıp imalat için misal, çalıştığımız osbdeki bir metal imalatçısına projesiyle ve çizimiyle gidebilmeliyiz. bu aslında hiç zor değil. konuyla ilgili çalışan mühendis arkadaşlarla bağlantıyı sıkı tutmak da bir çözüm. bu vesileyle belirteyim, "kendim imal ederim"diyen herkese yağ tutucu sistem projesi hazırlayabilirim. maksat işiniz görülsün.
 
Arkadaşlar dediklerinize bende katılıyorum biz konuyu çok araştırdık ama bir türlü olmadı uygun bir sistem bulamadık ben de forumda problemi paylaşmak istedim çünkü forumlar bilgi paylaşımı için gereklidir diye düşünüyorum bu konu size çok basit gelebilir haklısınız :)
 
Şayet elinizde yağ - su karışımı olan bir varilvarsa varili sabit bir yere koyup 30 dk kıpırdamadan bekletin su altta yağ üstte kalacaktır. Varilinizin alttan tahliyesi var ise alttan yağ gelene kadar tahliye yapın. Şayet alttan tahliye yoksa varilin içine bir hortum atın ama ucu dipte olsun sonra pompa veya vakumlu tahliye yapınız. :) umarım işinize yarar.
 
@safakyilmaz
Şafak Bey, varillerin alttan tahliyesi yok ama dediğiniz yöntemi deneyebilirim. Ben de varillerin ağzını actırıp emici ped ve bezlerle yağı çektirmeyi düşünmüştüm ama oda biraz zaman alacak bi iş bakalım deneyip göreceğiz:kötü:
 
Şafak Bey'in önerisine bende katılıyorum. Biz atık madeni yağ geri dönüşümü yapıyoruz. Bu bahsedilen tekniği sık sık kullanıyoruz. Gayet de işe yarar bir teknik :)
 
@cecey712

su ve yağı seperatörlerle ayırsanız dahi su için ayrı arıtma yapmanız gerekir ve yağ için de bertaraf gereklidir.
 
Ben gecen hafta İskenderun da iki tane yağ ayirici tesis kurdum onalem tesisi ve gayette verimli calistiriyorum fotalarda ki 10 m3 gün mavi olanda 20 m3 gun
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20140425_113836.jpg
    IMG_20140425_113836.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 162
  • IMG_20140430_094118.jpg
    IMG_20140430_094118.jpg
    814 KB · Görüntüleme: 173
Aynı problem ile bende uğraşıyorum. Şu an uyguladığımız sistemin çizimi ekli dosyada olduğu gibi. Ama bizim sistemimizde yağ girişi yukarıdan sağlanıyor. Tanklar 1'er tonluk. Tank büyük seçildiğinde bekleme süresi uzuyor ve ayrışma daha verimli oluyor. Şimdilik yapabildiğimiz bu.
 

Ekli dosyalar

  • ATIK YAĞ TOPLAMA.docx
    40.3 KB · Görüntüleme: 129
@Pınar Pelit Demir

şirket çok zengin galiba :D

o şekilde, seperasyon maliyetleriniz tavan yapar.

yağın yoğunluğu 0.9. suyun 1. yeterince bekletildiğinde yağın üste çıkıp, suyun altta kalacağı, eğer ıbc tank gibi dışarıdan gözleme müsait bir depolama ünitesi kullanılır ise, nereye kadar yağ nereye kadar su olacağı gözlemlenebileceğinden, yoğunluk farkı kullanarak rahatça çözülebilecek bu sorun hakkında ki yorumlar enteresan geldi.

debiniz çok yüksek ise seperatör tasarlarsınız. üstte ki video da ki kadar basit bir şeydir. adının cafcaflı olmasına aldırmayın
 
Üst