• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Pil ve Akümülatörler

MehmetYusufYilmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Di Mühendislik
Öncelikle merhabalar herkese,

Tezimde atık pil ve akümülatörlere yer vereceğim fakat veri bulamıyorum. Nerden temin edebilirim verileri?

Nasıl yer vereceksiniz? biraz açabilirseniz daha sağlıklı yardım alabilirsiniz?
Örn. geri dönüşümü bertarafı toplanması, atık kutularının tasarımı, depozito uygulaması mı gibi

Yinede şurada dursun

1-
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Atık pil diye arattığınızda 2172 makale çıkıyor.

2-

her çalışmaya ulaşamayabilirsiniz ama indirilebilenler var

3- bakanlığın sitesinde ve sucev,çevko gibi firmaların görsellerinden ve metinlerindende faydalanabilirsiniz

tez çalışması yapıcağınızı söylerseniz TAP size yardımcı olacaktır verilerde. Ayrıca kısa bir araştırma sonucu;

google akademikden araştırısanız daha sağlam verilere ulaşabilirsiniz. Makalelerde yer verilebilir bu verilere

Bir diğer fikir pil üreticilerinden piyasaya satış miktarlarını isteyip paçal(kabaca), türkiyede geri dönüşüm ve bertafını yapan çok firma yok onlardanda bertaraf miktarılarını öğrenmeniz teziniz için faydalı olacaktır. :):harika:

Şöyle söyleyeyim, pazartesi tezimi teslim edeceğim son dakika çıktı bu. Pek yeterli vaktim yok maalesef. Sadece türkiyede ne kadar atık pil ve akümülatör toplanmış bunun verisini bulabilseydim yeterli olacaktı. Çevre durum raporlarına baktım 2017 yılında çıkmış en son. Bakanlığın sitesinde baya araştırtım orada da pek bir şey yok. Geniş bir zamanım olsaydı elbette ki bulabilirdim araştırarak detaylara inerek.

hocanız kabul eder mi bilmem ama 2017 güncel bir veri bence. Bu tür kompleks veriler geriden geliyor ülkemizde ne yazık ki. Benim aklıma gelenler yukarıda yazdıklarım inşallah 2017 verilerini kabul eder @MehmetYusufYilmaz