• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

atık ithalatçısı kayıt belgesi

Özlem B.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Kendi işinde
arkadaşlar bir firmam granül çapak ithalatı yapacak. öncelikle ithalatçı kayıt belgesi almak gerekliymiş. parayı yatırdık başvuruyu eçbs den yapıcam. süre sonu olarak ne belirtmeliyim?
bir de dayanak olarak genelgeyi mi tebliği mi göstericem?

bir meslektaşım mesaj atmış olgaç bey. bu durumu öğrendim sadece gtip ekleyemiyorum.yardımcı olur musunuz? İlk şekillere dönüştürülmüş olan döküntüler, kalıntılar, hurdalar, tozlar, pullar, granüller ve çapaklar ithalatı yapılacak.

Merhaba atık kağıt ithalatı yapan firmamın 04.06.2020 tarihinde çevre izin lisans belgesi süresi bitiyordu, 12.05.2020 tarihinde yapmış olduğumuz GFB başvurusuna izin lisans belge süremizin bitim tarihine yakın eksiklik bildirimi yapıldı eksiklik bildirimini tamamlayıp,yeniden gönderdik dekont talebi yapıldı aynı gün içerisinde başvuru yaptık ve belge onaylandı velhasıl GFB onay tarihi 09.06.2020 gözüküyor. Bizim izin lisans belgemizin tarihi 04.06.2020 idi. İlk sorum şu; bu aradaki tarih boşluğu nedeni ile sıkıntı olur mu?(İthalat birimi ile görüşülüp o 1 hafta boyunca gümrüğe mal çektirmedik)
ikinci soru İthalatçı kayıt belgemizde geçen şöyle bir ifade yer alıyor " 04.06.2020 tarihinde süresi dolacak olan ÇİL belgesi yenilenmez ise ithalatçı kayıt belgesi iptal edilir.Bu ifadeye göre izin lisans tarihi ile GFB alma tarihimiz arasındaki boşlukta buna sebebiyet(Belgenin iptaline) verecek midir?Halime Hanım GFB ile ithalata devam edebileceğimizi söylemişti ancak yine de dilekçe ile bakanlığa bildirmek mi gerekir bu durumu ?

Herkese Merhaba ,
Atık ithalatı kayıt belgesi ile ilgili olarak lisans yenileme işlemlerine ne zaman başlamamız gerekmekte?
Ayrıca kota %80 den %50 ye düşürüldüğü için firmaların olumsuz etkilenmemesi adına 1 yıl içinde alabileceği max atığı hesaplamamız sonrasında yetkilinin onayı olursa 15 000 bin lira yatırılması gerektiğini düşünüyorum .

cengelmuratHocam Merhaba ,

Atık İthalatçı belgesini alabilmeniz için hali hazırda onaylı GFB veya Lisansınızın olması gerekiyor.
Lisans yenileme işleminizi normal süreyi baz alarak yapabilirsiniz.
Belgeyi almadan önce tabi ki tüm + ve - lerini firmaya belirterek işlem yapmanızı tavsiye ediyorum.

Fatih KoçakTeşekkürler Hocam , konu ile ilgili var olan lisansımızın süresi 31.12.2020 de doluyor . Atık İthalatı belge yenile tarihleri 01.01.2021 de yapılacakmış. Ayrıca 12 .ayda yeni bir tebliğ yayınlanacağını kotanın biraz daha düşürülmesi hususunda düşüncelerinin olduğunu belirttiler.

Kaynak: Bakanlık : Halime SEZER :(0312) 410 19 65

Atık ithalatçı kayıt belgeniz var ise yenilemesi 1 ocaktan itibariyle olacak.
Başvuru yaparken geçerli bir GFB veya lisansınız olmak zorunda. Kapasite artışı yapıp lisans yenileyecekseniz hızlıca yapıp 1 ocaktan sonra atık ithalatçı kayıt belgesine başvurabilirsiniz. Yenileme yapmadan başvurursanız eski kapasite bilgileri ile belgeniz çıkar.