• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atik i̇thalatçisi belgesi̇ alim süreci̇ hk.

Mahmut Gazi boybay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Temmuz 2018
Firma
Öğrenci
Danışmanlığını yaptığım firmamız yurtdışından tehlikesiz atık almak istediğini ve Atık İthalatçı Belgesi almak istediğini belirtti,
Tesisin Çevre izin ve Lisansında
Tehlikesiz Atık Geri Kazanım(R5):
020104,070213,120105, 150102,160119, 170203,191204, 200139
Toplama Ayırma tesisi Tip 3 (R12):
150101, 150102, 150103, 150104,150105, 150106, 150107, 150109,
Kodları ile geri kazanım yapabiliyor.
Talep ettiği atık kodları ise 12 01 05, 20 01 39, 15 01 02
Firma sene başında en kısa sürede Atık İthalatçısı Belgesinin alınmasını istiyor,
İzlenmesi gereken yollar nelerdir?
Atık İthalatçısı tesis inceleme raporu başvurusu 2025 yılı için hangi tarihten itibaren Çevre Şehircilik' e yapılmalıdır?
Yıllık Gerçekleştirme Raporu nasıl hazırlanıyor. (Firma 2024'te aktif olarak çalışmaktaydı.)
Teminat Mektubu Hangi süreçte firmadan talep edilmelidir.
İnceleme için tesise gelindiğinde Çevre Şehircilik memurlarının dikkat ettiği yerler nelerdir?
Çevre Şehircilik' in Atık İthalatçısı Belgesi konusunda yayınlamış olduğu bilgilendirmeyi de okudum fakat benim talep ettiğim şey izlenecek yol.
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Mahmut Gazi boybaymerhaba, atık ithalatın ocak ayında tesis inceleme raporu için il çevreye müracat ediniz. size Tesis İnceleme Raporu hazırlayacaklar . il çevreden bu yazıyı alacaksınız.
kapasite raporunuzu kontrol ediniz orada granül-pet çapak vb gibi ürün yapıcı ibarelerin yer alması gerekmektedir.
atık ithalatı gerçekleştirme raporu hazırlayıp şirket kaşe imzası ile hazırlamanız gerekmektedir. Eğer hiç yapılmadıysa antetli kağıda yapılmamıştır deyip onu yüklemeniz gerekmektedir sisteme.
bakiye atık planını hazırlamanız gerekmektedir. yapıldıysa daha önce onun verileri girilecek eğer oda hiç yapılmadıysa işlem olmadı diyip antetli kağıda kaşe imza ile sisteme yüklemeniz gerekmektedir.
bu arada en önemlisi banka teminat mektubudur. kapasite raporunuzun tonajına göre işlem oluyor. banka teminatı için bankanız ile görüşüp alt yapıyı oluşturmanız gerek. miktar yüksek olunca firma limiti olmuyor bazen kullandığı kredi varsa onun için bankalar ile görüşmeniz gerekmektedir. Formatı bellidir genelgede ona dikkat ediniz. bu belgeleri toparlayıp hepsini sisteme yüklüyorsunuz. şimdiden hazırlarsanız belgeleri ocak -şubat gibi başvurunuz olabilir. il çevre raporunu 2025 te başvurun aynı yıl olması gerek. bakanlıkta bazen farklı yıl olunca kabul olmuyor. Bu belgelerin hepsi aynı anda talep ediliyor. Hepsinin hazır olması gerekmektedir. İl müdürlüğü tesis inceleme rapor formatında olan her noktaya dikkat ediyor.
 
Mahmut Gazi boybayBakanlığın atık ithalatı ile ilgili çıkaracağı tebliği beklemeniz gerek. Öncesinde @Evrem Yeşil in söylediği gibi "Tesis İnceleme Raporu" için il müdürlüğüne dilekçe verin. Ancak bazı il müdürlükleri 2025 yılı içerisinde dilekçe vermenizi isteyebilir. Çünkü onlarda sene sonu çıkacak tebliğ ve genelgeye göre dolduruyorlar formu. Çıkacak tebliğde istediğiniz atık kodlarına karşılık gelen GTİP kodlarını atığın cinsine göre incelemeniz ve "Tesis İnceleme Raporu"na yazdırmanız gerekli. "Tesis İnceleme Raporu"nda hangi GTİP kodları yazıyorsa sadece o kodlara başvuru yapabiliyorsunuz. Firmanızın bir gümrük işleri ile ilgilenen uzmanı vardır; GTİP konusunu onlarla beraber halletmeniz daha akıllıca olur.
 
Son düzenleme:
Üst