• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Gönderim işlemleri ve EÇBS

gülçinş

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
özel sektör
herkese merhaba,
EÇBS'ye girip atık (şube)listesine tıkladığımda tesis durumu onaylı olarak görünüyor. Başka yapılması gereken birşey varmı durumda?
Ve atık gönderimlerini nasıl yapıyoruz? Sistem halaa güncelleniyormu yoksa ben mi atık gönderimi göremiyorum :(
Hesaplar (firma, kurum..) tıklandığımda firma adı vs. çıkmıyor. Normal mi?

1546856320422.png

Ekli dosyalar

• 1546856260990.png
    1546856260990.png
    20.1 KB · Görüntüleme: 9
Merhaba,

Atık gönderim işlemi için firmanızın ECBS sistemine kayıtlı olması ve sizinde o firmaya yetkili olarak atanmış olmanız gerekmektedir.
Daha sonra tesise girip uygulamalardan motat kısmına geçerek atık gönderim talebi oluşturacaksınız.

ayrıca aşağıdaki linkte de bulabilirsiniz
Endüstriyel Atık Yönetim Planı

TESİS (ŞUBE) LİSTESİ kısmına girdiğinizde tesisinizin üzerine 1 kez tıklayın. Uygulama Listesi kısmından 4. sırada yer alan Atık Yönetimi Uygulaması'nı eklediğinizde atık gönderme sayfası açılacak. Bahsettiğim uygulamaya girdiğinizde, solda "Atık Gönderim İşlemleri" yazan kısma tıklayacaksınız. Göndermek istediğiniz atık türüne göre TAŞIMA TALEBİ EKLEME kısmından gerekli alanları dolduruyorsunuz.

MOTAT.JPG

Burada yer alan bilgileri doldurduktan sonra önce "Taslak Olarak Kaydet" butonuna tıklayıp, sonra Onayla butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Size 1 adet TKN kodu veriyor. Bu kodu da atığı alan firmaya iletiyorsunuz. Yukarıda bilmediğiniz bir veri var ise, atık firmasını arayarak öğrenebilirsiniz (H kodu, gönderim amacı, ambalaj türü, lisanslar vs.).

Motor ve Şanzıman Yağını Petder'e gönderim sırasında bertaraf etmek amaçlı giriyoruz değil mi ?Geri Kazanım olarak girilmediğini biliyorum fakat emin olmak amacıyla sormak istedim.