sorunun cevabını bilmioyrum ama şöyle bir bilgi var elimde;
FLORESAN LAMBA GERİ KAZANIM SİSTEMİ
Geri kazanım sistemi kısaca şöyle çalışmaktadır ;
Floresan ampul kırma ve ayırma prosesi komple basınçlı hava ile çalışanve kapalı bir konteyner içerisinde olmaktadır . Bundan dolayı proses ‘den dış çevreye hava ancak dahili karbon filtreden geçirilerek egzostedilmektedir .
Geri kazanım işletmeleri ful otomatik olduğundan ; kullanım çeşitliliğideğişik tip ve ebatta floresant lamba’ların işlenmesine , soda kireçcamın, aluminyum uçların , ferro metal komponentlerin ve fosfor tozununayrılmasına imkan tanımaktadır .
Fosfor tozu sisteme giren malzemeden farklı etaplarda ayrılır ‘ki bununbir sebebide mükemmel saflık ‘ dır . Buda hava nakil sisteminceyapılmaktadır . Tozu taşıyan civa ; ***lon ve kendi kendini temizleyentoz filtrelerinin altında bulunan damıtma varillerinde toplanır .
Floresan lamba geri kazanım prosesi işletmesi ise şöyledir ;
1.Kullanılmayan lambaların güvenli bir şekilde toplanarak depolanmasıiçin müşteriye özel dizayn edilmiş konteyner tahsis edilir .
2.Kullanılmayan lambaları taşıyan konteyner geri kazanım prosesindenönce tasnif edilmek üzere toplama merkezine getirilir ve geri kazanımprosesini bekler .
3.Daha sonra lambalar arabalara yüklenerek kırma ve ayırma tesislerine gönderilir .
4.Tesis ful otomatikdir ve çok yönlü kullanımı değişik tip ve ebatdakilambaların işlenmesine ; soda kireç camına , aluminyum uç kapakları ,kurşun cam / demir metal komponentlerine ve fosfor tozuna ayrılmasınaimkan tanır .
5.Kırma ve eleme tesisi negatif basınçda çalışır , bundan dolayıda civa‘ nın karbon filtreyle sabit olarak egzost edilen havayla dışarıatılması önlenir .
6.Komple kırma ve eleme tesisi konveyörle değirmene lambaları taşıyankonteynerde yer almaktadır . Birleştirilmiş bölümlerden cam ve metalbölümlerin kaldırıldığı ayırma kuleleriyle hava nakledilir . Ardındancam ve metal parçalar kırılır ve ikinci ayırma kulelerine havanakledilir . İlk ayırma kulesinden sonra eleme tesisinden gelen camkırılır ve üçüncü kule ile hava nakledilir . üçüncü ayırma kulesindengelen cam parçaları dönen davul beslemesine gönderilir ve deşarjkonveyor’ ine transfer edilir .
7.Ayırma kuleleri kanalıyla geçirilen hava akımı fosfor tozu ihtivaeder .Toz ‘ un damıtma varilleriyle toplandığı ***lon üzerinden havaakımı geçer ve daha sonra kalan tozun kaldırıldığı ve damıtmavarillerinde depolandığı iki toz filtresinden geçirilir . Kombinevanalarla atmosfer’e atılmadan önce varsa civa buharını almak için dörtkarbon filtre ‘ den hava akımı geçirilir .
8.Geri kazanılan cam , aluminyum ve metaller ; onları hammadde olarak kullanan diğer firmalara gönderilir .