• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Cam Geri Dönüşüm

peperomya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Aralık 2015
Firma
Elips plastik
Cam ambalaj geri dönüşümü hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz.
 
Bitirme çalışmamda şöyle bir kısım var Cam geri dönüşümü ile ilgili, umarım yardımcı olur:

Cam geleneksel olarak “kristallenmeden katı hale soğutulmuş bir “inorganik ergime ürünü olarak” olarak tarif edile gelmişse de bugün bu ifade günlük hayatta sık kullandığımız pencere camı, cam kaplar, ampul camı, cam mercekler gibi geleneksel camı tanımlamak için yeterli olmakla birlikte, camı genel anlamda ele aldığımızda yetersizdir. Çünkü bilimdeki gelişmeler sonucu bugün ergitmeden başka yöntemlerle de cam elde etmek mümkün olduğu gibi, gliserol v.b. birçok organik maddenin de camsı yapıda soğutulabileceği anlaşılmıştır.
Camların uygulama alanlarına; renkli cam, buzlu cam, pencere camı, emniyet camı, cam elyafı, telli cam, optik cam, silis camları örnek verilebilir.

ATIK CAMLARIN GERİ DÖNÜŞÜM AŞAMASI
Cam geri dönüşümü dokuz aşamadan oluşmaktadır:
1- Fırına hazır cam kırığı hazırlama süreci
2- Manyetik ayırma
3- Elle ayırma
4- Kırma
5- Titreşimle eleme
6- Pnömatik ayırma
7- İnce elemeli tamburla yıkama
8- Otomatik demir dışı ayırma
9- Otomatik opak malzeme ayırma

Dünyada uzun bir süredir hurda camlar, inşaat sektöründe kullanım alanları bulmuştur. Bu kullanım alanlarının ilki ve en önemlisi, tuğla ve beton parçalarının hurda camlarla karıştırılması ile üretilen bina panelidir. Cam dolgulu bina panelleri darbeye dayanıklı ve düşük su adsorpsiyonuna sahiptir. Cam yünü ve zımpara üretiminde de artan bir biçimde talep vardır.
Türkiye’de ise düz cam kırıkları binalarda dış yüzey kaplama malzemesi olan cam mozaik halinde kullanılmaktadır. İç mekânlarda dekorasyon amaçlı kullanılır. Trafik ve yol işaretleriyle, yol çizgi, şerit ve kaplamalarında kullanılan boyalara katılarak işaretlerin ışığı geri yansıtması ve gece ışıldaması sağlanır.
 
Teşekkür ederim cam kırığı elde etmek için gerekli ekipmanın maliyeti ne kadar olabilir bu konuda bilginiz varmı.
 
@peperomya
Maalesef bilgim yok, o konuyu sanırım en iyi Cam Geri Dönüşümü konusunda çalışan veya daha önce çalışmış olan arkadaşlar bilir. Sektör dışından yorum yapmak saçma olur.
 
Üst