• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık beyanında ambalaj atıkları?

• Konuyu başlatan Anonim (33c9)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (33c9)

Merhaba hayatımda 2.kez atık beyanı yapacağım :D . Daha önce benden önceki çevre mühendisi üretimden çıkan tehlikeli atıkları beyan etmiş sadece. Ben de geçen seneki beyanda 15 01 01 ve 15 01 02 kodlu kağıt karton ve plastik ambalajları da beyan ettim. Peki şimdi tıpki kağıt ve plastik ambalaj gibi ahşap palet atıklarını ve cam atıklarını(üretim kaynaklı değil mesela sıfır atık kutuları kaynaklı) da beyan edecek miyim? Açıkcası bunları zaten sıfır atık sistemine giriyoruz. Beyan da da olmalı mı?

Hızlı cevap için teşekkürler cem bey. Peki faaliyet kapasitesine o yıl üretilen miktarlar mı girilecek yoksa kapasite raporundaki miktar mı?

Cem bey yarı mamül ürün üretip onu da ara üründe kullanıyoruz. yarı mamül ürün üretilirken çıkan atıklar ayrı ana ürün üretilirken ayrı. Bu durumda yarı mamül üretim miktarı + esas ürün üretim miktarı olacak şekilde toplayarak mı toplam üretim miktarı girilecek? yoksa direkt ortaya çıkan ürün miktarı mı?