• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık beyanı hk.

A

Anonim (e0fd)

Merhaba arkadaşlar,
Bir atık tesisinde atık beyanı yapılması gereken atıklar nelerdir?
  1. proses sonucu oluşan tehlikeli bakiye atık
  2. kendi bünyesinde oluşan atık
  3. stokta bekleyen tehlikesiz hurda metal atıklar veya toplama ayırma lisans kapsamında alınmış olanlar
  4. ara depolamaya kabul edilip ara depolama lisansından gönderilen atılar
bu seçeneklerden hangi numarada belirttiklerimi beyan etmem gerekiyor aydınlatırsanız çok sevinirim

Anonim (e0fd)Merhaba,

Firma bünyesinde oluşan tehlikeli, tehlikesiz ve ambalaj atıkları lisanslı firmaya verildiğinde sistem üzerinden beyan edilmesi gerekir. Eğer o atığı lisanslı firmaya vermek üzere stokta bulunduruyorsanız yine sistem üzerinden bildirmek gerekir.

Toplama ayırma ve/veya geri kazanım firmaları almış oldukları atıkları kütle denge sistemine bildirmeleri gerekir. Tehlikeli-tehlikesiz atık beyan sistemine (TABS) bildirilmez.​

İyi çalışmalar,belediyeye yeni başladım geçmiş senelerde hiç atık beyanı yapılmamış.2022 yılı atık beyanını yapacağım ancak kapasite bilgi kısmını nasıl dolduracağım acaba? özel sektörde kapasite raporuna istinaden işlem yapıyordum.

Merhaba, atık beyanında rakamların sonuna atmadığım halde sıfır geliyor, sistemsel bir hata mıdır ?Ekran görüntüsü 2023-03-13 124455.png

Merhaba, Ek4 Ek5 beyanları hala kapalı mı? Sadece Atık Beyan Formu mu doldurulacak?

Adsız.png

Gökhan TaşdemirBu duyuruyu dün görmüştüm fakat ne olduğunu tam anlayamadım. Geri Kazanım tesisleri zaten atık beyanı yapıyordu değişen ne oldu acaba Gökhan bey bilgi verebilrseniz çok sevinirim. Ambalaj geri dönüşüm ve imalatı tesisinde çevre mühendisiyim sektörde yeniyim . Bizim kapasite raporunda yazan nace kodumuz 22.22.43 , bu duyuru sadece 38 ile başlayanları mı ilgilendiriyor

Anonim (e381)KÜTLE DENGE SİSTEMİNDE BİLDİRİLEN ATIKLARI NORMALDE ATIK BEYANINDA BİLDİRİMİ YAPILMIYORDU.BU DUYURUDAN SONRA ONLARINDA EKLENMESİ GEREKİYOR.MESELA ÇALIŞMAKTA OLDUĞUM FİRMADA 191103 ATIK KODLU ATIKLAR KÜTLE DENGE RAPORUNDA BELİRTİLDİĞİNDEN DOLAYI ATIK YAĞ BEYANINDA BİLDİRİLMİYORDU.BU DUYURUYA İSTİNADEN ATIK BEYANLARINA DA EKLEMEMİZ GEREKTİĞİ YAZIYOR KISACASI.